Hem Nyheter SYSCO gör ytterligare ett förvärv i Sverige

SYSCO gör ytterligare ett förvärv i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

SYSCO köper 100% av aktierna i den svenska databasexperten Upbase AB och utvidgar sin portfölj ytterligare på den nordiska marknaden.

SYSCO gör ytterligare ett förvärv i Sverige 3Upbase, som startades 2005, erbjuder kunder både inom den privata och offentliga sektorn dygnet runt övervakning, integration och utveckling av informationsplattformar. Företaget hanterar flera tusen affärskritiska databaser med knappt 20 anställda med bas i Stockholm.

Vi på Upbase brukar säga att vi finns till «för Informationens skull». Vi har i snart 15 års tid stöttat våra kunder med att få sin informationshantering tillgänglig, effektiv och säker dygnet runt, året om. Sedan starten har vår 24/7 jour varit i gång i mer än 100.000 timmar i sträck och vi är, mig veterligen, den enda leverantören i Sverige med vår koncentration av seniora databastekniker som i ett och samma erbjudande hanterar Oracle, Microsoft och open source databaser oavsett om de är i molnet eller «on-prem». I SYSCO har vi hittat en perfekt partner.

De har samma skillset och deras pan-Nordiska perspektiv och styrka gör att vi kommer att kunna göra ett mycket större avtryck på vår marknad. Därmed kan vi hjälpa både fler och större kunder framgent.

Säger Upbase VD, Rafael Gonzalez

SYSCO följer således upp förvärvet av det svenska konsultföretaget Upsys förra månaden, och danska Basecare förra året, med ytterligare en förstärkning av den internationella verksamheten.
Genom förvärvet av Upbase stärker vi ytterligare vår serviceportfölj kring övervakning, integration och utveckling av kritiska databaser och informationssystem. Explosionen av datamängder de senaste åren innebär att vi upplever hög efterfrågan och stark tillväxt runt detta område, säger VD för SYSCO, Dagfinn Ringås. Med Upbase i teamet kan vi nu erbjuda kunder i hela Norden ett komplett databaserbjudande med säker 24/7 drift, garanterad drifttid, bättre underhåll och färre fel, gemensam kontaktpunkt mellan olika databasleverantörer och inte minst effektivare integrationer, analyser och användning av data genom ett mycket kompetent AI- och BI-konsultföretag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>