T-Systems satsar på hybridmoln

[KANALPARTNER] Företag som börjat snegla på molntjänster men fortfarande vill ha sin infrastruktur på egna servrar får nu nya möjligheter till detta i en satsning som går under namnet Open Telekom Cloud.

T-Systems satsar på hybridmoln 1Det är Deutsche Telekoms dotterbolag T-Systems som lanserat en ny hybridtjänst som man anser fyller ett viktigt behov som många kunder har. Här handlar det nämligen om möjligheten att kunna kombinera publika och privata molntjänster och gärna i en så öppen och lättillgänglig miljö som möjligt.

Open Telekom Cloud bygger på den standard som går under namnet Openstack som administreras av Openstack Foundation där 500 företag är medlemmar.

Openstack består av delar som processorkraft, lagring och nätverk som går att installera separat vilket ska borga för smidig och öppen hantering.

Det T-Systems gjort tidigare var att erbjuda sina kunder data och lagring i den publika molntjänst som hanterades via datahallar i Sachsen-Anhalt. Nu breddas dessa erbjudanden till även att omfatta Openstack-baserade molnresurser på dedikerad hårdvara som är anpassad för de enskilda kunderna.

Bland de fördelar om T-Systems lyfter fram med denna modell är att företag kan välja att antingen köra sina processer på interna datacenter eller placera sina servrar hos leverantören. Väljer man en placering hos T-Systems utlovas en säker datalina via exempelvis Direct Connect som ger direktkopplingar på upp till 10 Gbit.

Med Open Telekom Cloud ger även nya möjligheter att utnyttja molntjänster för företag som inte kan eller vill satsa på publika moln.

– Skälen till att många avstår från publika molntjänster kan ha sin grund i regelefterlevnad eller helt enkelt rädsla för datastölder och industrispionage där man känner sig osäkra på att köra känslig data i en delad infrastruktur, säger Frank Strecker som ansvarar för Deutsche Telekoms molnverksamhet.

Han säger att Open Telekom Cloud Hybrid Solution ger kunderna helt nya möjligheter att dra nytta av företagets molntjänster i en mer privat miljö.

Därtill innebär den nya tjänsten betydande fördelar när det gäller flexibilitet. Som exempel på det nämner Frank Strecker möjligheten att koppla på tjänster från en rad externa aktörer och få hjälp med hela hanteringen via T-Systems experter.

– Våra experter tar hand om hela utrullningen, driften, service och underhåll enligt högsta möjliga säkerhetsstandarder. Detta är något som vi dessutom är helt ensamma om att erbjuda på marknaden när det gäller Openstack-baserade, hybrida molnlösningar.

Deutsche Telekom har 216 000 anställda, verksamhet i 50 länder och 168 miljoner mobilkunder. Omsättningen uppgår till cirka 75 miljarder euro.

Dotterbolaget T-Systems, som utvecklar, integrerar och levererar globala IT- och kommunikationslösningar, har närmare 38 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder euro.

För mer information: Open Telekom Colud