Hem KRÖNIKA Ta kontroll över nätverket!

Ta kontroll över nätverket!

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Idag utgör nätverket alla företags viktigaste verktyg.

Ta kontroll över nätverket! 2

Claes Sandahl, Manager System Engineering, VMware Sverige

Oavsett om man är medveten om det eller ej, så utgör nätverket länken mellan de datacenter, moln, applikationer och tjänster som utgör de moderna företagens fundament. Nätverkets egenskaper är således avgörande för hur väl en verksamhet fungerar.

Dagens företag är mer pressade än någonsin att finna vägar till att möta kundernas förväntningar, och tillbringar mycket tid och kraft på att komma fram till vilka investeringsbeslut de bör ta för att bli mer konkurrenskraftiga.

För att snabbt kunna hantera de nya applikationer, moln och enheter som krävs för att matcha en ständigt föränderlig kundefterfrågan, är det viktigare än någonsin för ansvariga beslutsfattare att ha nätverksöversyn som möjliggör smidiga omställningar. Men tyvärr har långt ifrån alla verksamhetschefer förstått detta.

Enligt en färsk IDC-rapport uppger nämligen två tredjedelar av europeiska IT-chefer att deras nätverk är utformat på ett så krångligt sätt att det är svårt för dem att ha överblick över det. Nästan hälften säger att bristen på överblick utgör ett omfattande problem för dem.

Vid sidan om detta uppger var fjärde IT-chef, i en färsk undersökning från VMware och Forrester, att de inte vet vem som ansvarar för vilken del av säkerheten i nätverket, och 42 procent uppger att de inte har någon aning om vem som kommer att vara ansvarig om 3–5 år. Enbart en tredjedel av europeiska nätverksteam uppger att de är inblandade i att utforma företagets säkerhet, trots att två tredjedelar uppger att de har som uppgift att sedan upprätthålla denna säkerhet.

Man kan lätt fråga sig hur detta är möjligt.
Det enkla svaret är vana.

Många företag har aldrig haft kontroll över sitt nätverk, och saknar den därför inte. Men i takt med att tempot växlas upp på marknaden – och bland de cyberkriminella – är det en nödvändighet att överge denna inställning för verksamhetschefer. För den som inte har kontroll över sitt nätverk kommer förr eller senare straffas, antingen på grund av att man är för ineffektiv för att slå sina konkurrenter, eller för att man kommer att drabbas av cyberattacker med förödande konsekvenser.

Som tur är finns en enkel lösning.
Den stavas mjukvarudefinierat.

Genom att gå över till ett mjukvarudefinierat nätverk kan alla företag enkelt få översyn och kontroll över sin verksamhets nätverkskedja, så att man kontinuerligt kan uppdatera sina moln, applikationer och tjänster för att möta kundens aktuella förväntningar – och skydda verksamheten.

På så sätt slipper man genomföra krångliga omstruktureringar och anta nya lösningar för att hålla nätverket säkert över tid, och ansvariga får överblick över vad som sker inom organisation – så att de kan effektivisera och förebygga silos inom verksamheten.

Så till alla er verksamhetschefer som funderar på hur ni ska göra för att göra er mer konkurrenskraftiga.

Innan ni gör någonting annat.
Ta kontroll över nätverket!

Krönika: Claes Sandahl, Manager System Engineering, VMware Sverige

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>