Hem Nyheter Tableau 2020.2 presenterar en ny datamodell för kraftfull analys av flera datakällor och Metrics för KPI-övervakning

Tableau 2020.2 presenterar en ny datamodell för kraftfull analys av flera datakällor och Metrics för KPI-övervakning

Publicerat av: Redaktionen

Den ledande analysplattformen Tableau Software tillkännagav idag att Tableau 2020.2 nu är tillgänglig.

Tableau 2020.2 presenterar en ny datamodell för kraftfull analys av flera datakällor och Metrics för KPI-övervakning 3Den erbjuder en helt ny datamodell som förenklar analys av komplex data – du behöver inte kunna koda eller skriva skript. Det har blivit ännu enklare för kunder att svara på komplexa affärsfrågor där svaren finns i flera databastabeller och på olika detaljnivåer. Den här senaste releasen innehåller nyheten Metrics, ett mobilanpassat sätt för användare att omedelbart kunna övervaka nyckeltal (KPI:er). Kunder som uppgraderar till Tableau 2020.2 får genast åtkomst till de här funktionerna, plus helt nya kopplingar för geospatial data. Gå till https://www.tableau.com/products/new-features för mer information om de nyaste funktionerna och för att uppgradera till Tableau 2020.2.

”Nu behöver organisationer kombinera hastighet, rörlighet och delaktighet mer än någonsin och säkerställa att alla kan fatta datadrivna beslut snabbt”, säger Francois Ajenstat, produktchef på Tableau Software. ”De nya datamodelleringsmöjligheterna i Tableau 2020.2 förenklar analyser till och med av riktigt komplexa datauppsättningar, och förenklar på så sätt analys för alla, oavsett kunskapsnivå. Med Metrics har dessutom alla sin viktigaste data inom räckhåll, och med omedelbar åtkomst, vilket gör att de kan fatta bättre affärsbeslut oavsett var de befinner sig.”

Kraftfull modellering för komplex data

De nya datamodelleringsmöjligheterna i Tableau gör det ännu enklare att analysera data som finns i flera databastabeller, på olika detaljnivåer. Skapa relationer mellan tabeller med en enkel och visuell dra-och-släpp-upplevelse. Relationerna skapar i sin tur automatiskt korrekta aggregeringar. Slipp komplex kodning och minimera risken för de felaktigheter som ofta förekommer vid traditionella joinkombinationer i databaser. Det blir till exempel lättare för en organisation att planera inför det förväntade antalet produktreturer genom att relatera en tabell med säljordrar med en tabell med tidigare returer via ett gemensamt postnummer-ID-fält. Relationships kan även göra frågor bättre och mer effektiva och datakällor lättare att underhålla. För att göra det så enkelt som möjligt för alla som vill börja analysera sin data aggregerar Tableaus nya datamodell automatiskt på den detaljnivå som passar kundens analys.

”Tack vare förbättringarna av Tableaus datamodell kan vi arbeta ännu snabbare med våra covid-19analyser. Vi har data över covid-19-fall på regionnivå, testdata på datumnivå och sjukhusdata på institutionsnivå. Till det lägger vi befolkningsdata för att normalisera per capita-värdena”, säger James Smith, medgrundare och direktör för Vantage Information Services Ltd, en ledande analyskonsultbyrå. ”Det skulle tidigare ha krävts många join-kombinationer i flera skilda datakällor för att analysera denna data. Men tack vare förbättringarna av Tableaus datamodell kan vi relatera tabeller i en enda, flexibel datakälla. När vi tittar framåt kommer möjligheten att enkelt kombinera tabeller på olika detaljnivåer att spara tid och låta oss göra mer komplexa analyser.”

Relationships kan också ge en helt ny slags flexibilitet när det gäller att göra datakällor mer effektiva och korrekta. Frågor ställs bara till relevanta tabeller, vilket förbättrar dashboardsprestandan. Flera detaljnivåer bevaras i en enda datakälla med stöd för stjärn- och snöflingescheman som är branschstandard. Tack vare det kan kunderna förenkla processen för hantering av datakällor och dela kombinerade källor inom organisationen samt glädjas åt en mer intuitiv analysupplevelse – med färre specifika datakällor för organisationen att skapa och underhålla.

”Historiskt sett har vi ägnat mycket tid åt att designa och bygga underliggande datamodeller i våra datalager för att optimera analysen. Med Relationships kan vi smidigt föra in flera tabeller som aggregeras automatiskt på rätt detaljnivå utan att det krävs beräkningar eller anpassade SQL-uttryck ,vilket reducerar det totala antalet datakällor att hantera”, säger James Baker, global direktör för Business Intelligence vid JLL, en ledande fastighets- och investeringsbyrå. ”Att kunna öka detaljnivån inom en enskild datakälla är banbrytande och innebär massor med möjligheter. Vi kan erbjuda våra analytiker och intressenter en mycket bättre upplevelse eftersom vi ger dem den data de behöver på en enda plats där de kan utforska den på olika detaljnivåer.”

Mätvärden – KPI-övervakning inom räckhåll

Vår nyhet Metrics erbjuder våra kunder ett enkelt sätt att övervaka nyckeltal (KPI:er) för sin organisation. Det är en anpassad ögonblicksbild av deras viktigaste data, samlad och ordnad på en plats. Metrics är enkel att komma åt via push-meddelanden i Tableau Mobile-appen eller i webbläsaren. Med en anpassad och enhetligt vy i ett smidigt format kan alla ha direkt åtkomst till viktiga insikter. Med hjälp av Metrics slipper beslutsfattare att djupdyka i flera olika dashboards eller justera filter för att kunna se den senaste datan. De kan istället presentera nyckeltal i vyer som är lika lätta att förstå som ett kontosaldo från banken.

”Metrics gör det enkelt för oss att leverera våra viktigaste nyckeltal, som intäkter månad för månad eller år för år, kundbortfall och uppgraderade eller nedgraderade prenumerationer till vår vd och chefer”, säger Dominik Ruf, dataanalytiker på Enscape, ledande leverantör av 3D-renderings- och visualiseringsteknik i realtid. ”Tableaus Metrics ger dem snabbt en anpassad vy direkt i telefonen över siffrorna de behöver för att fatta beslut, även när de inte är på kontoret.”

Ytterligare funktioner i 2020.2:

– Esri ArcGIS-support: Nu kan kunderna visualisera spatial Esri geo-data direkt i Tableau. Med en enkel koppling kan kunderna enkelt lösa mer platsbaserade frågor, och deras Esri-data bli enklare att komma åt.

– Förbättringar av Ask Data: Skapa anpassade förslag som ställer relevanta frågor till dina användare och använd dataroller för att lägga till konsekvent, semantisk kontext i alla olika datakällor.

– Funktioner för avancerad datahantering: Tableau Prep Builder lägger till en intern, direkt koppling till Salesforce kunddata, samt inkrementell datauppdatering; endast ny data läggs till i dataflödet utan att hela datauppsättningen behöver uppdateras. Tableau Catalog ser till att kunderna använder den mest betrodda datan med nya High Visibility Data Quality Warnings som lyfter fram de mest angelägna frågorna som kan påverka deras datas riktighet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>