Tacton Systems väljer Workdays ekonomi- och personalhanteringssystem för snabbare internationell tillväxt
Hem Nyheter Tacton Systems väljer Workdays ekonomi- och personalhanteringssystem för snabbare internationell tillväxt

Tacton Systems väljer Workdays ekonomi- och personalhanteringssystem för snabbare internationell tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Workday, en ledare inom professionella molnlösningar för ekonomi- och personalhantering, meddelar idag att Tacton Systems har valt Workday för att tillhandahålla en enhetlig ekonomi- och personalhanteringslösning.

Tacton Systems väljer Workdays ekonomi- och personalhanteringssystem för snabbare internationell tillväxt 1

Mattias Bolander, nordisk regionchef på Workday

Tacton är världsledande inom sälj- och produktkonfigurationslösningar för tillverkningsföretag. Med 250 anställda på sex kontor runt om i världen flyttar nu Tacton sin ekonomi- och personalhantering till ett enhetligt system för att stötta företaget när det tar nästa steg i sin globala expansion.

Tacton sökte en enhetlig applikationssvit som de anställda kunde använda på ett säkert och enkelt sätt, och framförallt i mobilen. Skalbarhet var viktigt för att stödja företaget i sina planer på internationell expansion och för användning på redan befintliga platser i Europa, Nordamerika och Asien.

Efter att ha konsulterat medarbetare från hela verksamheten och utvärderat flera olika system, valde företaget Workday tack vare styrkan inom Professional Services Automation (PSA), personalhanteringssystemets breda funktionalitet och användargränssnittets modernitet och enkelhet.

Andra huvudskäl till varför Tacton valde Workday:

  • Datadrivna insikter kommer göra det lättare att hjälpa medarbetare att växa och utvecklas, samtidigt som det hjälper cheferna att driva den ekonomiska sidan av verksamheten mer effektivt
  • Genom att flytta från flera olika system till ett enhetligt system kan cheferna få tillgång till både ekonomi- och personaldata på ett enda ställe, och få tillgång till den mest aktuella affärsdatan.
  • Genom enhetlig hantering av projekt, resurser, tid, utgifter, intäkter och kostnader, samt rapportering och analys, kommer Tacton att kunna förbättra både sitt resursutnyttjande och sin projektlönsamhet.

Systemet kommer att lanseras globalt i två faser med start under det första kvartalet 2019, då Workday Financial Management och den första delen av Workdays HCM-system lanseras.

Kommentarer till nyheten

”Med Workday får vi en plattform för vår fortsatt snabba internationella tillväxt. Tillsammans med Workday kommer vi nu att automatisera och digitalisera affärsprocesser inom företaget. Vi vill bli mer datadrivna inom alla aspekter av vår verksamhet, både som kunder, anställda och aktieägare”, säger Fredrik Cronqvist, CFO på Tacton Systems.

”Tacton är ett av Nordens mest spännande tillväxtföretag, så det känns fantastiskt att vi får hjälpa dem att ta nästa steg i sin expansion”, säger Mattias Bolander, nordisk regionchef på Workday. “Med en enhetlig ekonomi- och personalhantering kommer Tacton att kunna effektivisera verksamheten och ta bättre och snabbare affärsbeslut baserade på realtidsinsikter. Genom att ge dem verktygen för en digital omvandling av sin verksamhet, hjälper vi Tacton att vara agila och snabbt kunna anpassa sig till förändringar när företaget fortsätter att växa.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>