Hem Nyheter Talentsoft växer snabbt i Sverige – ska utmana de globala jättarna inom HR-system

Talentsoft växer snabbt i Sverige – ska utmana de globala jättarna inom HR-system

Publicerat av: Redaktionen

HR-tech företaget Talentsoft växer snabbt både i Sverige och Europa och satsar nu på att utmana  de globala jättarna som Oracle, SAP och Workday.

Talentsoft växer snabbt i Sverige – ska utmana de globala jättarna inom HR-system 2

Allan Nygaard, Nordenchef på Talentsoft

Genom nyrekryteringar och ett starkare  partnernätverk vill man möta den ökade efterfrågan på molnbaserade och heltäckande HR-system.

Den globala HR-tech-branschen förväntas växa lavinartat kommande år, med en årlig tillväxt på 11  procent från 2019 till 2025, enligt en rapport från Grand View Research, Inc.

Talentsoft har på bara några år etablerat sig som en av de ledande aktörerna inom HR-system i  Europa. Företagets molnbaserade system används idag i fler än 130 länder och finns på 27 språk. I  januari 2019 investerades 50 miljoner dollar i Talentsoft, för att påskynda tillväxten och öka sin  internationella ställning. Investeringen leds av Francisco Partners; tillsammans med investerare som  Goldman Sachs och Bpifrance.

Efter ett framgångsrikt år på den svenska marknaden med flera nya kunder och en tillväxt på 30  procent i Sverige, vill man flytta fram sina positioner ytterligare i takt med att efterfrågan ökar på  system som kan hantera hela HR-processen. För att stötta tillväxttakten planerar företaget även att  rekrytera offensivt, för att stärka det svenska teamet.

– Vi ser att Sverige är en mogen marknad där allt fler företag inser att smarta, integrerade och  digitaliserade HR-processer är avgörande för organisationens framgång. Vi vill vara en utmanare på  den svenska marknaden med målet att fortsätta ta marknadsandelar, utmana de amerikanska  jättarna och öka tillväxttakten ytterligare, säger Allan Nygaard, Nordenchef på Talentsoft.

Flera stora internationella företag har nyligen anslutit sig till Talentsofts kund- och partnerportfölj. I  Sverige har bland annat Ahlsell, Rusta och Cramo valt Talentsoft för att hantera sina Talent management-processer, och Quinyx anslöt sig nyligen till Talentsoft Marketplace. Under året har Talentsoft även stärkt sitt partnersamarbete med Microsoft – med integrationen av Graph data  connect och Teams i sin lösning – vilket bland annat har resulterat i utmärkelsen Microsoft Partner of  the Year 2019.

– Det är en betydande utmärkelse, som stärker det nära samarbete vi har etablerat med Microsoft.  Nu ser vi fram emot att fortsätta växa tillsammans med våra partners och ytterligare stärka vårt  erbjudande mot slutkund, säger Allan Nygaard.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>