Tanium uppmanar företag att lämna gamla perimetergränser
Hem Säkerhet Tanium uppmanar företag att lämna gamla perimetergränser

Tanium uppmanar företag att lämna gamla perimetergränser

Publicerat av: Redaktionen

Förra veckan besökte Oliver Cronk från Tanium Stockholm för att delta under en paneldiskussion arrangerad av den amerikanska ambassaden, där man diskuterade metoder för att uppnå bättre visibilitet inom IT-miljöer, för att ligga steget före dagens cyberhot.

Att vi måste lämna våra gamla perimeterskydd var det viktigaste budskapet.

Att vi befinner oss i en post-pandemifas är inget nytt och de flesta företag arbetar intensivt med hanteringen av det nya hybrida kontorslandskapet. Det som såväl cybersäkerhetsbranschen som de företag som behöver skydda sin data måste veta är dock det att vi nu har gått in en helt ny era av cybersäkerhet, där vi måste göra oss av med de traditionella perimeterskydden. Detta var det främsta budskapet som Oliver Cronk, Chief Architect EMEA på Tanium, ville lyfta fram under förra veckans paneldiskussion på den amerikanska ambassaden i Stockholm, där han tillsammans med Deep Instinct och andra deltagare från bland annat FBI och Ernst & Youngdiskuterade det internationella cybersäkerhetsläget, med information om hur samhället behöver omstrukturera sättet man skyddar sin data.

– Den viktigaste lärdomen som företag behöver ta med sig är att perimeterskyddet och gränsen för perimetern har förändrats fullständigt, säger Oliver Cronk. Din arbetsdator, din mobiltelefon och din privata gamingdator – dessa enheter är den nya perimetern, och detta behöver företag vara medvetna om. Postpandemifasen innebär nämligen inte bara ett nytt sätt att arbeta, det innebär också ett nytt sätt att skydda arbetsplatsen.

 Gammal teknik hör inte hemma i ett digitaliserat samhälle

Utmaningen är den att man inom IT-branschen har fastnat i att använda sig av gammaldags teknik, baserad på gamla behov:

Tanium uppmanar företag att lämna gamla perimetergränser– Ett exempel för att förklara var vi är idag är att se tillbaka på utformningen av tangentbord för datorer, förklarar Oliver Cronk. Dessa är fortfarande utformade baserade på de behov som fanns då man lanserade den allra första skrivmaskinen – det vill säga att man behövde förhindra att de tangenter som användes oftast fastnade då man skrev (qwerty). Och trots att ingen längre skriver på skrivmaskiner sitter denna teknik kvar i utformningen av moderna tangentbord för datorer. På samma sätt kan man se på hur företag arbetar med cybersäkerhet.

Oliver Cronk förklarar vidare:

– Många organisationer hanterar fortfarande ändpunkter – bärbara datorer, stationära datorer, servrar, containrar och molnet – som om de vore skrivmaskiner – och granskar dem manuellt och använder kalkylblad för att spåra dem. Och den teknik som används drivs ofta av databaser. Men databaser blir snabbt inaktuella, så information från befintliga databaser är ofta inkorrekt och måste därmed kontrolleras. Tekniken ska vara till för att rapportera statusen till användaren, och inte tvinga användaren att kontrollera huruvida statusen är korrekt eller inte.

Företag världen över konsoliderar äldre IT-infrastruktur med ny teknik

Effekten av att hantera gammal teknik i en gammal IT-infrastruktur är att allt fler organisationer, mitt i den digitala transformationen, också konsoliderar sig på en enda realtidsplattform. För man kan inte ta bra beslut i samma takt som digitala- och molnlösningar när man är fast i äldre klientsäkerhetslösningar och arbetar med ofullständig och felaktig data. Företag världen över letar nu efter möjligheter att konsolidera tekniken i en äldre IT-infrastruktur där de använder sig av plattformsteknik för att stödja de olika delarna av infrastrukturen, som från början aldrig var planerade att fungera med varandra. Detta är det håll dit företag och stater världen över går för att säkra sin infrastruktur, och det är inom detta område som vi kommer se snabbast global utveckling för modern cybersäkerhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>