Tar molnet till nya höjder
Hem NyheterMolntjänster Tar molnet till nya höjder

Tar molnet till nya höjder

Publicerat av: Redaktionen

EnCloud är troligen den mest kraftfulla routerövervakningsplattformen på marknaden.

Tar molnet till nya höjderEnCloud gör det möjligt att fjärrövervaka och hantera installerade routrar på ett effektivt sätt. Plattformen finns som molnbaserad tjänst men kan installeras på en egen server för ökad säkerhet.

EnCloud kan visa realtidsdata om routrar i drift och ger tillgång till cirka 200 enskilda driftsparametrar för varje router. EnCloud kan fungera helt automatiskt och dynamiskt anpassa sig till nya förhållanden. En logik i plattformen gör att den automatiskt kan utföra åtgärder baserat på uppfyllda villkor. Det finns en rad kommandon som kan utföras, exempelvis att automatiskt starta om en router som förstahjälpen åtgärd. En ny funktion gör det möjligt att automatiskt köra pythonprogram i molntjänsten. Programmen kan triggas baserat på uppfyllda villkor vilket ytterligare utökar funktionaliteten.

-Med EnCloud kan nästintill magiska saker åstadkommas. Tack vare de nya funktionerna går det nu att skräddarsy funktioner och integrationer i större utsträckning än tidigare, säger Ulf Seijmer, Creative Director på Induo.

EnCloud utökas med nya funktioner som förstärker tjänstens kärnvärden, integrerbarhet, skalbarhet och automatisering. Genom en ny unik möjlighet att importera konfigurationsdata går det att importera inställningar för varje enskild enhet till molnet som automatiskt kan läsas över till varje enhet. Om man exempelvis vill att varje router skall ha ett unikt wifi-id och lösenord installerat så kan detta styras av data i en textfil som laddas upp. När routern första gången startas upp, ansluter den till molnet och hämtar sina unika inställningar.

Att kunna skala upp är ytterst viktigt för de flesta företag. EnCloud får utökat stöd för att utbyta information med andra system via så kallade API-er. Det gör det lätt att integrera hårdvarans funktioner i en egen plattform och från sin egen operatörspanel styra funktioner, driftsätta routrar, pusha nya inställningar mm.

De nya funktionerna tar bort mycket av behovet av specialutvecklad mjukvara. Fördelarna med att samla allt i en plattform som delas av många istället för en egen mjukvara är många. Genom att bygga där man står och använda färdiga funktioner är tiden till få ut en färdig produkt på marknaden kortare. Det behövs ingen specialmjukvara i routern varför all integration sköts via molntjänsten som har en fast kostnad. Nya funktioner introduceras löpande och till skillnad från en specialmjukvara på devicenivå behöver inget anpassas under löpande drift. Så snart det kommer en ny routermodell så kan man lätt få in allt i samma plattform med samma API-er istället för att driva ett nytt mjukvaruprojekt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>