Tata Consultancy Services (TCS) driver datademokratisering med Qlik
Hem Nyheter Tata Consultancy Services (TCS) driver datademokratisering med Qlik

Tata Consultancy Services (TCS) driver datademokratisering med Qlik

Publicerat av: Redaktionen

Globalt indiskt IT-företag använder Active Intelligence genom Qlik för transformation och påverkan, sparar 2 miljoner dollar per år.

Tata Consultancy Services (TCS), ett stort indiskt IT-bolag, verksamt inom programvara, affärslösningar och konsulttjänster, har fått ett pris vid Qliks Global Transformation Awards 2022.

Prisceremonin, som hölls under gårdagen vid det årliga partner- och kundeventet QlikWorld, erkänner kunder som använder sig av Active Intelligence™ genom Qlik för transformation och påverkan.

TCS har samarbetat med Qlik för att demokratisera data och optimera affärsprocesser i ett av Qliks största analytiska omvandlingsprojekt i Asien och Stillahavsområdet. Med inverkan på 20 000 beslutsfattare på 70 avdelningar globalt har TCS inrättat en plattform för demokratisering av data samtidigt som man sparar 2 miljoner dollar per år i resurskostnader.

360-graders vy av kunden

TCS gör det möjligt för världens största företag att göra sin digitala resa. Med en växande global kundbas som bidrar med 25,7 miljarder dollar i intäkter årligen stod företaget inför skyhöga datavolymer och flera datasilos. För att lösa denna utmaning byggde TCS, i samarbete med Qlik, en holistisk plattform för självbetjäning av kunskap och insikter. Anledningen var att möjliggöra anställda att själva ta del av affärsinformation med intuitiv visuell analys via molnet.

Tata Consultancy Services (TCS) driver datademokratisering med QlikMed hjälp av över 700 Qlik Sense-dashboards har TCS förbättrat tillgängligheten till kritisk information för affärsfunktioner, inklusive affärsutveckling och försäljning, projektleverans och förvaltade tjänster, talanghantering och resurser, kundtjänst, marknadsföring samt ekonomi och finansverksamhet.

Plattformen analyserar kunddata och ger anställda mycket kontextuell information, inklusive kundförtroende och feedback via mobila enheter i realtid. Med denna information kan TCS bygga upp en 360-graders bild av kunden och deras upplevelse, fatta beslut snabbt när som helst och var som helst och erbjuda personliga tjänster för sina kunder.

Snabbare flexibilitet och effektivitet i affärsverksamheten

TCS uppnådde också 100 procent automatisering av datainsamling och rapportgenerering, vilket sparar tusentals timmar varje år och minskar kraven på datalagring med 90 procent. Qliks Insight Advisor, en assistent med artificiell intelligens (AI) för avancerade analyser, hjälper TCS att samla och visualisera data och kombinera dem med marknadsinsikter. Med detta tillvägagångssätt får TCS insyn i sin verksamhet, vilket gör det möjligt för företaget att göra välgrundade rekommendationer, som att skräddarsy mål för säljteamet, för att förbättra resultaten på varje marknad. Nyligen samarbetade TCS också med Qlik för att möjliggöra spårning och proaktiva åtgärder för sina insatser för COVID-vaccination för mer än 400 000 anställda.

  • Lösningen har lyft nästan alla aspekter av vår verksamhet med end-to-end realtidsdataintegration och analys. Med vårt Qlik-partnerskap har vi dragit nytta av en mycket automatiserad och säker molnanalytisk grund, vilket gör att vi kan fatta smarta beslut som förbättrar upplevelsen för våra kunder till 2 miljoner dollar lägre kostnader, säger Sandip Musne, Head-TCS Data Office Visual Analytics, Tata Consultancy Services.
  • Medan Tata Consultancy Services guidar sina kunder på deras digitala omvandlingsresor har de parallellt med detta också gjort sin egen resa för att bli mer datadrivna. Genom att förankra molnanalys- och insiktsfunktioner i hela Tata Consultancy Services verksamhet stöder Qlik företagets resa mot Active Intelligence genom att driva produktivitet, effektivitet och en bättre kundupplevelse, säger Poornima Ramaswamy, Executive Vice President, Global Partnerships och Chief of Staff to CEO på Qlik.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>