Taurus nyckelspelare när Medie-SM i e-sport avgörs
Hem NyheterEfter Jobbet Taurus nyckelspelare när Medie-SM i e-sport avgörs

Taurus nyckelspelare när Medie-SM i e-sport avgörs

Publicerat av: Redaktionen

När Medie-SM i e-sport går av stapeln för andra året i rad är Inets kraftfulla gamingdatorer återigen nyckelspelare då Inet ställer upp med tolv Taurusdatorer till de tävlande.

Det är Nyheter24-ägda Fragbite som har bjudit in Stockholms reklam- och mediebyråer som 30 september möts i en rafflande e-sportskamp.

– Medie-SM är ett jättekul initiativ från Fragbite, det finns ju i andra sporter som tennis och fotboll så varför inte e-sport? Alla har någonTaurus nyckelspelare när Medie-SM i e-sport avgörs

gång spelat datorspel, nu får engagerade amatörer chansen att mäta sina skickligheter även i e-sport. Vi är glada över att vara med och bidra, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Efter förra årets succé är det åter dags för en ny upplaga av Medie-SM den 30 september, där åtta reklam- och mediebyråer från Stockholm möter varandra i en prestigefull kamp i Counter Strike: Global Offensive, CS:GO. Arrangören är Fragbite, en av Nordens största webbplatser om datorspel och e-sport.

– När vi genomförde Medie-SM förra året gick det över förväntan. Den här gången har vi en hel studio hos Nyheter 24. Det kommer bli jättekul, det är allt från nybörjare till engagerade amatörer, men flera av de tävlande har legat i hårdträning i flera veckor, säger Joakim Jansson, kommersiell projektledare på Fragbite.

Samarbetet mellan Fragbite och Inet började för ett år sedan när Inet även då sponsrade med datorer till Medie-SM, samt Fragbite Masters-slutspelet där fyra av världens bästa CS:GO lag möttes för en total prispott på en halv miljon kronor. För Fragbite känns det naturligt att arbeta med Inet i år igen.

– Inet är en jättebra partner som vi har stort förtroende för. Förra året fungerade allt felfritt och var ett av våra mest lyckade event vi haft. Vi ser fram emot att göra det igen, säger Joakim Jansson.

Taurusdatorerna kommer även stå uppställda när Fnatics CS:GO-lag bootcampar i Fragbites lokaler 25-27 september inför ESL New York. Samma dag som Medie-SM, 30 september, bjuder även Inet och Sverok in till panelsamtal om e-sport och nätkultur på Kulturhuset där bland andra kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, Christian Lord från Dreamhack och Rickard Nordin från Centerpartiet närvarar.

– E-sport ligger oss varmt om hjärtat, det är väldigt roligt att sporten får uppmärksamhet i fler sammanhang. Det är ett mått på hur stort det börjar bli. Vi kommer fortsätta att göra vår del för att föra e-sportscenen framåt, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>