TCS får uppdraget att transformera PostNords datacenter
Hem Nyheter TCS får uppdraget att transformera PostNords datacenter

TCS får uppdraget att transformera PostNords datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har tecknat ett avtal gällande IT-infrastruktur med PostNord i Sverige.

ndkowo9eojsd17tpfzihPostNord anpassar sig till nya mönster för hur handel och kommunikation sker för att skapa en modern logistik- och kommunikationsverksamhet i hela Norden.  Detta kräver bland annat nya system för drift av organisationens datacenter. I november förra året tecknade PostNord ett ramavtal med TCS, som en av tre IT-leverantörer.

TCS uppdrag blir att förnya driften av PostNords IT-infrastrukturtjänster och datacenter i Sverige, som nu kommer att levereras genom TCS Nordic Cloud Center. Förnyelseprogrammet bygger på TCS globala expertis inom infrastruktur-, datacenter- och molnlösningar. Detta kommer resultera i en modern och flexibel plattform som stödjer PostNords affärsverksamhet.

Med 6000 utlämningsställen, 5,2 miljarder brev och hantering av 130 miljoner försändelser per år kopplar PostNord samman personer och företag. PostNord levererar kommunikations- och logistiklösningar i världsklass  till nöjda kunder.

  • Vi ser detta som ett extremt viktigt initiativ. Vi på TCS ser fram emot att få delta i PostNords transformation från traditionell postleverantör till ledande partner inom det digitala samhället i Norden, säger Amit Bajaj, chef för TCS i norra Europa.
  • Avtalet ligger helt i linje med vår IT-strategi och vår förändrings- och effektiviseringsresa, säger Björn Ekstedt, CIO på PostNord. Genom att använda TCS Nordic Cloud får vi en högautomatiserad IT-plattform med en flexibilitet som kan anpassas även för att möta våra framtida behov.

TCS har identifierat stora möjligheter till effektivisering av IT-system inom den offentliga sektorn i Norden. Uppdraget för PostNords molnprogram blir en viktig milstolpe i detta.  Globalt har TCS levererat stora transformationsprojekt inom den offentliga sektorn. I Storbritannien till exempel, har TCS skapat nästa generations pensionssystem tillsammans med National Employment Savings Trust.

Amit Bajaj har noterat ett starkt intresse för TCS kunskap inom IT-infrastruktur hos nordiska organisationer:

  • PostNord-initiativet befäster vår position som ledande partner inom transformation och förändringsarbete inom infrastrukturtjänster på den nordiska marknaden. De senaste tre åren har vi levererat över tio komplexa transformationer på den nordiska marknaden. Samtidigt har vi upprätthållit vår exceptionellt höga kundnöjdhet. Våra kunder vet att vi levererar säkert och i tid. Detta initiativ ser vi som grundstenen för framgång för våra Nordic Cloud-tjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>