Tech-VD:n på MWC: 2019 slutar vi skapa ”framtidens arbetsplats”

2019 kommer bli året då kommunikationslösningar på arbetsplatsen går ifrån att skapa ”framtidens arbetsplats” och istället fokuserar på ”nästa generations mänskliga upplevelse”.

Tech-VD:n på MWC: 2019 slutar vi skapa ”framtidens arbetsplats” 1
Joe Burton, vd på ljud- och videoteknikföretaget Plantronics, på Mobile World Congress i Barcelona

Det är i alla fall om man får tro Joe Burton, vd på ljud- och videoteknikföretaget Plantronics, som just nu är på plats på Mobile World Congress i Barcelona.

Burton menar att millennials och generation Y har en helt annan syn på arbete och arbetsplatsen och att det kommer märkas nu när de generationerna allt mer tar plats som erfarna ledare i företag. Det kommer i sin tur ställa krav på vilken mobilteknik arbetsgivaren erbjuder medarbetarna. Mobiltelefonerna som visas upp på MWC har många häftiga funktioner, men för att till exempel ge bra produktivitet i telefon- och videomöten krävs något mer.

För generation Y och millenials handlar ett smartare arbetsfokus inte om var du utför ditt jobb utan snarare om hur du driver produktivitet, innovation och samarbete med rätt verktyg. För det måste tekniken i organisationen kunna skapa sömlösa och enkla upplevelser, menar Burton.

– Den här omställningen kommer komma från skärningspunkten mellan den nya generationens medarbetare och den nya tekniken som gör att varje individs vardagsliv är olika. Det har rapporterats mycket att många medarbetare letar efter en balans mellan arbete och fritid. Studier visar att det inte nödvändigtvis betyder att arbeta mindre, utan snarare att arbeta annorlunda och mer flexibelt. De här medarbetarna jobbar fortfarande sina 40 timmar i veckan eller mer, men vill inte göra det på en statisk plats hela tiden, säger Joe Burton, vd på Plantronics.

Tre tekniktrender 2019 enligt Joe Burton från Mobile World Congress:

  • Arbetsplatsen blir överallt där det går att föda produktivitet – på arbetet, hemma eller under transport. Den uppkopplade världen förändras. Självkörande bilar kommer finnas på våra gator 2019 och kan snart vara norm. Det skapar plats för ännu mer produktiv tid.
  • Kommunikation och samarbete centreras runt människor, inte runt mötesrum. Föreställ dig att kunna hålla högkvalitativa video- och telefonkonferenser säkert och ostört varsomhelst, med hjälp av röststyrning.
  • Mänskliga kontakter bygger de positiva elementen i vårt samhälle, med hjälp av teknik. Mänskliga kontakter är inte bara kritiska för produktivitet utan även för utbildning, vård och omsorg och myndigheter. Genom mer fokus på mänskligheten bygger tekniken och användandet ett bättre samhälle 2019.