Techstep utvalda av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet som en av leverantörerna till framtidssäkrat ramavtal
Hem Produkt NyheterMobiler Techstep utvalda av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet som en av leverantörerna till framtidssäkrat ramavtal

Techstep utvalda av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet som en av leverantörerna till framtidssäkrat ramavtal

Publicerat av: Redaktionen

Techstep utvalda av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet som en av leverantörerna till framtidssäkrat ramavtal för klient- och mobiltelefonlösningar

– Tidigare har avtal för klient- och mobiltelefonlösningar till statsförvaltningens aktörer varit uppdelade. I stället har det varit olika ramavtal för hårdvaror, mjukvaror och konsulttjänster. Nu kan man lösa allt i ett avtal med en leverantör, vilket är mycket framsynt tänkt av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet.

Fredrik Logenius, COO på Techstep, är mycket nöjd med det nya ramavtalets innehåll. Avtalet, till vilket Techstep är vald som en av leverantörerna för avrop, omfattar mobiltelefoner och surfplattor samt olika typer av klienter, med tillhörande tillbehör och tjänster. Det nya med avtalet är att man inte längre behöver använda olika ramavtal för konsulttjänster, hård- och mjukvaror. Nu kan man samla inköpen för sin digitala lösning hos en leverantör. Undantag gäller dock för enbart behovet klienter, det vill säga datorer. Då gäller annat ramavtal.

– Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet skissade på avtalet redan innan pandemin, men allt hemarbete under pandemin har säkert satt extra fokus på vikten av säkerhet, där en leverantör ska kunna ta ansvar för hela lösningen. Med flera olika leverantörer finns det alltid risk att viktiga delar faller mellan stolarna avseende säkerhet och funktioner. Dessutom är det enklare och mer kostnadseffektivt att fatta beslut runt budget med endast en leverantör och en fastställd abonnemangskostnad för allt.

Techstep utvalda av Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet som en av leverantörerna till framtidssäkrat ramavtal

Fredrik Logenius, COO, Techstep

Fredrik Logenius berättar att det blir allt vanligare att företag, organisationer och myndigheter vill ha en partner som kan ta ett helhetsansvar för den digitala lösningen. Dels för att säkerställa att mobiler, surfplattor och andra digitala enheter är skyddad för intrång, dels för att programuppdateringar och applösningar ska kunna rullas ut säkert till alla mobila medarbetare på fältet. Men också för att snabbt kunna få ersättningsenheter om något går sönder. Det har Kammarkollegiet förstått och säkrat med utformningen av avtalet. Man har även säkerställt möjligheten till framtida innovationer genom skrivningen:

”Vid Avrop kan krav komma att ställas utifrån innovativa lösningar. Detta kan bestå exempelvis i att Avropet utgår från ett nytt sätt att arbeta med existerande och/eller nya lösningar eller kombinationer av ovanstående.”

– Jag vill påstå att Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet genom utformningen av avtalet gjort det möjligt för svenska myndigheter och ämbetsverk att öka den digitala säkerheten avsevärt. Det här är ett genomtänkt och bra ramavtal för de statliga myndigheter som vill ta nästa steg med sin verksamhet och stärka sina medarbetare med mobila och digitala verktyg, avslutar Fredrik Logenius.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>