Teknik sprider familjevärme på kylig arbetsplats

[KRÖNIKA] Andreas Alexanders arbetsplats är glaciärerna runt Longyearbyen på Svalbard där han studerar sambandet mellan berggrundens temperatur och glaciärernas is.

Här spenderar han elva månader om året, långt ifrån sina nära och kära. Men med hjälp av teknik kan han hålla kontakten med de han bryr sig om.

Se en värmande film från Svalbard här: https://youtu.be/-VDToCHsYyc

Andreas Alexander är en tysk forskare som arbetar vid UNIS, Universit Centrey of Svalbard, världens nordligaste lärosäte för högre utbildning. Förutom att studera glaciärerna arbetar Andreas på att avsluta sin masterexamen i mekanisk ingenjörskap och geologi. En vanlig arbetsdag innefattar allt från att krypa in i is-grottor under glaciären, till att bestiga berg och höjder.

  Min familj och mina vänner tycker att jag är lite galen som valt det här jobbet. Jag tycker att det är ett otroligt viktigt och roligt jobb, men baksidan är att jag är långt ifrån mina nära och kära under större delen av året. Att jag med hjälp av teknik kan prata med min familj och dela med mig av bilder och upplevelser är verkligen fantastiskt, säger Andreas Alexander

Microsoft lämnade över en Surface till Andreas som en tidig julklapp. Med hjälp av Skype kan han prata med familjen och via OneDrive laddar han nu upp bilder från sina upplevelser. Trots ett långt geografiskt avstånd kan Andreas nu diskutera, skratta och gråta tillsammans med nära och kära.  

God jul önskar vi på Microsoft till alla som behöver arbeta under julhelgen och därför inte kan spendera den med familj och vänner.

[wpdevart_youtube playlist=”-VDToCHsYyc” width=”480″ height=”385″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”true” initial_volume=”39″ disable_keyboard=”0″]-VDToCHsYyc[/wpdevart_youtube]