Telavox expanderar i Europa – köper kommunikationsföretag i Spanien
Hem Nyheter Telavox expanderar i Europa – köper kommunikationsföretag i Spanien

Telavox expanderar i Europa – köper kommunikationsföretag i Spanien

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska UCaaS-bolaget Telavox har köpt upp det spanska SaaS-företaget Numintec.

Telavox expanderar i Europa – köper kommunikationsföretag i Spanien

Albino Campo, VD på Numintec

Det är en stor milstolpe för Telavox expansion i Europa och öppnar upp för två nya marknader för bolaget: Spanien och Portugal.

Förvärvet gör det möjligt för Telavox att skapa en stark position på en av Europas största och snabbast växande UCaaS-marknader. Numintec är en etablerad, lokal aktör i Spanien med ett välkänt nationellt varumärke och en stark säljkår.

“Spanien är ledande i Europa inom digital infrastruktur och har ett utbrett fibernät. Det MVNO-vänliga landskapet, i kombination med den höga användningen av mobilabonnemang inom B2B-sektorn, passar perfekt för Telavox mobilcentrerade erbjudande”, säger Viktor Karlsson, grundare och VD på Telavox.

Valet föll på Numintec för att bolagen delar samma vision och mål: att utveckla nästa generations UCaaS-tjänster åt Europa. Numintec är väldigt bra på callcenter, ett område som Telavox vill växa inom. Telavox har i sin tur ett väldigt kraftfullt erbjudande inom andra områden som mobilitet och samarbetsverktyg.

“Vår gemensamma erfarenhet och kapacitet möjliggör större investeringar och att vi kan utveckla bättre produkter. Vi kan skapa ett kraftfullt internationellt erbjudande som våra kunder har nytta av vart de än befinner sig med bra och fasta mobilerbjudanden. Tillsammans blir vi starkare”, säger Albino Campo, VD på Numintec.

Bolagen kommer drivas vidare i ett nära samarbete och Albino kommer fortsätta vara VD för Numintec. Ett fokusområde blir att göra produkten tillgänglig via den tjänst som kunden föredrar.

“Vi vill vara tillgängliga för kunderna på deras villkor: direkt från oss – online och offline; från kundens lokala, betrodda återförsäljare; one-stop-shop-tjänsteleverantörer eller befintligt telco. Telavox är väldigt glada över att träda in på ännu en marknad som belyser behovet av mobilitetscentrerade tjänster”, säger Viktor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>