Tele2 får förtroendet att effektivisera Haldex datadrift

Tele2 har tecknat avtal med Haldex om att centralisera, konsolidera samt sköta företagets globala datadrift som styr verksamheten i 18 länder över tre kontinenter.

Tele2 får förtroendet att effektivisera Haldex datadrift 1Tele2 vann upphandlingen i konkurrens med flera andra leverantörer.

Haldex, ett börsnoterat globalt företag som levererar broms- och luftfjädringssystem för tunga fordon, har tecknat avtal med Tele2 som omfattar global datadrift av Haldex affärssystem. Avtalet är ett första steg i ett partnerskap där Tele2 över tid ska hjälpa Haldex hantera ökande globala utmaningar inom data- och IT-infrastruktur.

”Vi är glada över att få bli en partner till Haldex. Vi strävar alltid efter att förbättra våra kunders effektivitet och jag är övertygad om att vi kommer hjälpa Haldex att fokusera ännu mer på sin kärnverksamhet, säger Tom Craig”, chef för svenska företagsmarknaden på Tele2.

Avtalet sträcker sig över fem år med möjlighet till förlängning.

”Vi känner oss trygga att Tele2 inte bara kan hjälpa oss med driften av vår datamiljö, utan även kan växa med oss på våra globala marknader allt eftersom våra behov förändras. Med detta avtal i hamn får vi en mer kostnadseffektiv miljö samt möjlighet att fokusera på vår kärnverksamhet samt utmaningar inom digitalisering”, säger Fredrik Fogelklou, affärsutvecklingschef på Haldex.