Hem Nyheter Tele2 först i Sverige att erbjuda 5G-roaming

Tele2 först i Sverige att erbjuda 5G-roaming

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 AB  lanserar idag det första avtalet för 5G-roaming på den svenska och den lettiska marknaden, mellan Tele2 Sverige och Tele2 Lettland.

Tele2 först i Sverige att erbjuda 5G-roaming 3Det innebär att roaming kommer vara tillgängligt för alla Tele2s 5G-kunder från och med idag, 2 juni 2020.

Tele2 slog på Sveriges första publika 5G-nät den 24 maj 2020, vilket gör det möjligt för kunder med ett Obegränsad-abonnemang och en 5G-redo telefon att ta del av Tele2s 5G-nät utan extra kostnad.

Idag offentliggör Tele2 det första avtalet för 5G-roaming mellan Tele2 Sverige och Tele2 Lettland, och blir genom det den första operatören i Sverige att erbjuda kunder 5G även internationellt.

– Vi vill tillgodose våra kunders ständigt ökade behov av uppkoppling och ge dem en förstklassig mobilupplevelse även när de reser utomlands. Tele2s lansering av Sveriges första avtal för 5G-roaming är en viktig milstolpe för expansionen av 5G, och nu kommer vi fortsätta att aktivt bygga ut 5G-täckningen och vår kapacitet för roaming, säger Thomas Helbo, nätchef på Tele2.

Tele2s svenska 5G-nät är från start tillgängligt i Stockholm, Malmö och Göteborg och Tele2 är idag den enda svenska operatör som erbjuder hastigheter över 1 Gbit/sek, i enlighet med global standard.

– Tele2s kunder kan njuta av riktiga 5G-hastigheter, vilket är upp till fyra gånger snabbare än 4G och 50 procent snabbare än vad andra svenska operatörer kan erbjuda på 5G idag. Så snart som de nuvarande reserestriktionerna hävs så ser vi på Tele2 fram emot att erbjuda våra kunder riktigt snabb uppkoppling även utanför Sveriges gränser, säger Thomas Helbo.

Fler erbjudanden och internationella avtal kommer lanseras framöver, samtidigt som Tele2s 5G-utbyggnad kommer fortsätta i Sverige och Baltikum.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>