Tele2 IoT och Nokia ger företag större makt med ny modell för globala IoT-implementeringar
Hem Nyheter Tele2 IoT och Nokia ger företag större makt med ny modell för globala IoT-implementeringar

Tele2 IoT och Nokia ger företag större makt med ny modell för globala IoT-implementeringar

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 AB och Nokia har ingått ett strategiskt partnerskap för att erbjuda en global IoT-uppkopplingslösning för företag.

Tele2 IoT och Nokia ger företag större makt med ny modell för globala IoT-implementeringar 2Lösningen förenklar eosystemet för stora multinationella implementeringar och applikationer med hög dataförbrukning.

Företagen går in i ett strategiskt och bilateralt partnerskap som är fokuserat på banbrytande teknik i form av Nokias globala IoT Network Grid (WING) och SIM-teknik från Tele2 IoT.

Tele2 IoT kommer att lansera ett erbjudande baserat på Nokias WING-plattform som gör det möjligt för företag att utveckla sina egna globala och mobila IoT-lösningar samtidigt som det säkerställer en flexibel och långsiktig anslutningsstrategi.

Företagen kan få egna IoT nätverk levererat som en tjänst. Nätverken distribueras globalt och blir tillgängliga i företagens nyckelområden, vilket gör det möjligt att uppnå lokala fördelar med låg latens. Tillsammans med ny SIM-teknik kommer lösningen göra det möjligt för företagen att utforska nya användningsområden samt förbättra och förenkla hanteringen av globala mobila IoT-implementeringar.

Tjänsten sänker driftskostnaden och maximerar kontrollen av IoT-implementeringar genom en konstant och enhetlig infrastruktur för anslutningshantering, inklusive telekomstandarderna för LowPowerWideArea (LPWA)-teknologier, som LTE-M och NB-IoT.

Tele2 IoT kommer att lansera erbjudandet till nya kunder under tredje kvartalet 2018 och båda partnerna är fokuserade på att göra detta till ett nytt paradigm för global IoT-anslutning.

Rami Avidan, vd för Tele2 IoT, kommenterar:  ”Vi går in i ett mycket viktigt partnerskap med Nokia där vi vill förenkla det globala IoT-anslutningsekosystemet för stora företag. Erbjudandet vi lanserar som resultat av detta partnerskap kommer att skapa helt nya tillväxtmöjligheter och ge den tillförlitlighet som behövs för företagskritiska tillämpningar. Med erbjudandet bryter vi ny mark, bade tekniskt och kommersiellt,  och kombinerar det med öppna och dynamiska affärsmodeller”.

Ankur Bhan, chef för WING på Nokia, kommenterar: ”Nokia WING gör det möjligt för Tele2 IoT att erbjuda sina företagskunder en global tjänst med flexibel kontroll, låg latens, hög effektivitet och företagsautomatisering. Tillsammans kommer vi arbeta för att möjliggöra nya IoT-lösningar som kan antas i olika branscher för att leverera sömlösa, tillförlitliga och effektiva processer för företag att drivas smartare.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>