Hem NyheterUndersökningar Tele2 rankas en av de högsta bland OMX30-bolagen för sitt jämställdhetsarbete

Tele2 rankas en av de högsta bland OMX30-bolagen för sitt jämställdhetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Internationella Equileap ger Tele2 jämställdhetsarbete en förstaplats bland OMX30-bolagen.

Tele2 rankas en av de högsta bland OMX30-bolagen för sitt jämställdhetsarbete 2

Therese Torstensson, rekryterings- och personalutvecklingschef på Tele2

Genom att uppnå 63 procent i poänggivningen blir Tele2 dessutom åttonde bäst bland samtliga 255 utvärderade bolag i EU, men ser samtidigt stor potential för förbättring.

Toppresultatet får Tele2 genom att bland annat ha sju av åtta policys som Equileap rekommenderar för att främja jämställdhet på arbetsplatsen. Equileap har också sett till det faktum att Tele2s styrelse har en jämn könsfördelning och att Tele2 har över 30 procent kvinnor på både exekutiv och senior ledningsnivå.

– Utmärkelsen är ytterligare ett tecken på att vi är på rätt väg i vårt jämställdhetsarbete. Vi firar den här delsegern, men är inte nöjda förrän vi har uppnått våra långsiktiga ambitioner, inklusive en jämn könsfördelning i organisationen till 2023, säger Therese Torstensson, rekryterings- och personalutvecklingschef på Tele2.

Equileaps rapport om OMX30-bolagen, maj 2020, finns att läsa här.

I oktober 2019 rankades Tele2 på 35:e plats bland över 3 500 bolag i Equileaps ”2019 Gender Equality Global Ranking & Report”. Därmed rankades Tele2 näst högst bland samtliga svenska bolag och tredje högst bland telekombolag globalt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>