TeleComputing erbjuder molntjänster med datalagring i Sverige.

Nu lanserar Microsoft den lokala varianten av molntjänsten Azure.

Azure Stack är en ny hybridmolnslösning som gör det möjligt att tillhandahålla molntjänster från ett datacenter i Sverige. TeleComputing erbjuder molntjänster med datalagring i Sverige. 1

Microsoft Azure är en molntjänsteplattform som omfattar lagring, virtuella servrar, och över hundra olika typer av tjänster. Azure Stack är lokal lösning som innebär att företag och organisationer kan använda Azuretjänster i svenska datacenter utan att datan behöver lämna Sverige.

– TeleComputing har lång erfarenhet av molntjänster till den nordiska marknaden och har en tjänstekatalog som omfattar hela kundens IT-leverans. Azure Stack är därför en naturlig del av vårt tjänsteutbud. Tjänsten kommer att innebära en stor valfrihet för kunden eftersom de själva kan välja var de ska lagra sin data. Inga andra molnplattformar har den flexibiliteten, säger Kjell-Tore Espeseth, CTO på TeleComputing.

Azure Stack kommer innebära bättre prestanda för svenska kunder och underlätta för de branscher som orar sig för att ha sin data placerad utomlands.

– Svenska företag vill använda molntjänster på sina egna vilkor. Azure Stack kommer göra det både tryggare och enklare för företag att digitalisera och modernisera sin infrastruktur, säger Joacim Damgard, vd för Microsoft Sverige.