TeleComputing köper det norska IT-företaget Digisys
Hem Nyheter TeleComputing köper det norska IT-företaget Digisys

TeleComputing köper det norska IT-företaget Digisys

Publicerat av: Redaktionen

TeleComputing köper Digisys och positionerar sig som en starkare partner inom digital transformation.

TeleComputing köper det norska IT-företaget Digisys 1

Terje Mjøs, koncernchef TeleComputing

– Vi befinner oss på en marknad i stark tillväxt och vi ska bli ännu bättre på att hjälpa företag till molnet.  Den snabba utvecklingen ökar behovet av rådgivning och med Digisys stärker vi vårt rådgivningserbjudande inom säkerhet, infrastruktur och lokal IT-drift. TeleComputing blir i högre utsträckning en ”one stop shop” för kunden. Många företag kommer under lång tid framöver ha behovet att kombinera molntjänster med sina befintliga lösningar och då kommer de behöva en riktigt bra samarbetspartner på vägen, säger koncernchef Terje Mjøs.

TeleComputing är väl förberedda för att möta tillväxten på marknaden för molntjänster. Investeringarna på området har årligen ökat med 20 procent och norska företag har stått för den största ökningen från 2015 till 2017, säger Terje Mjøs.

Digisys levererar kompetenser och lösningar relaterade till kundens lokala tjänsteplattform. Alla komponenter i kundens infrastruktur, med tillhörande säkerhetsbedömningar kring upptid och tillgänglighet, är fokusområden för företaget.

TeleComputings breda tjänsteerbjudande inom molntjänster och centralt hanterad IT-infrastruktur gör det möjligt för kunden att få ut den bästa möjliga kombinationen av molntjänster, centralt förvaltade lösningar och kundens egen lokala IT-plattform.

Både nya och befintliga kunder till TeleComputing och Digisys kommer därmed få tillgång till ett mer omfattande tjänsteutbud.

– Digisys sökte en partner som kunde ge oss en större leveranskapacitet utifrån kundernas förändrade behov att köpa IT som en tjänst, samtidigt som de också har behovet att behålla det bästa från sin egen IT-miljö. Många av våra kunder flyttar sina egna resurser närmare användarna och vill överlåta IT-driften till operatörer som TeleComputing, säger Digisys styrelseordförande Knut Erik Johannessen.

TeleComputing har ett starkt varumärke inom branschen, och vi ser fram emot att erbjuda befintliga och nya kunder ännu bättre tjänster, säger Knut Erik Johannessen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>