Telekombolaget Radio Innovation ingår avtal med Serta
Hem Teknik Telekombolaget Radio Innovation ingår avtal med Serta

Telekombolaget Radio Innovation ingår avtal med Serta

Publicerat av: Redaktionen

Telekombolaget Radio Innovation i strategiskt samarbete med Serta

Svenska telekombolaget Radio Innovation – som utvecklar, tillverkar och säljer en banbrytande antennlösning som avsevärt förbättrar förutsättningarna för mobil kommunikation – ingår avtal med IT- och kommunikationsföretaget Serta, som ingår i Resource Group.

Samarbetet avser försäljning och distribution av Radio Innovations antennsystem för att förbättra nätverkstäckningen, med fokus på MEA-regionen, Mellanöstern och Afrika.

Genom avtalet kommer IT- och kommunikationsföretaget Serta att distribuera och leverera Radio Innovations antenner i Mellanöstern. Med Radio Innovations lösning, som har en täckning som är fem gånger längre än traditionella antenner, kommer ett betydligt större område att kunna omfattas av mobil täckning. Det kommer att kunna gynna både städer och landsbygd där det tidigare varit ekonomiskt oförsvarbart att investera i mobil täckning. Dessutom med en ökad kapacitet och till en lägre kostnad för konsumenten.

”Att utöka mobil täckningen med hjälp av Radio Innovations antennlösning, särskilt på landsbygden, är avgörande för att öka inkluderingen och skapa bättre ekonomiska möjligheter. Genom att samarbeta med kan vi förse nätoperatörer med en utökad mobiltäckning och ge bredbandsaccess till avlägsna områden, särskilt i utvecklingsländer”, säger Walid Khoury, VD på Serta.

Telekombolaget Radio Innovation ingår avtal med Serta

Dusyant Patel

”Vi kan nu addera ytterligare ett innovativt och snabbt växande telekombolag till vår kundlista, vilket gör oss extremt stolta. Med en partner som Serta finns det goda förutsättningar att få en snabb expansion i Mellanöstern och Afrika”, säger VD för Radio Innovation och fortsätter:

”Avtalet med Serta visar också att vår antennlösning stödjer vår mission att överbrygga den digitala klyftan bland människor, förbättra kommunikationen och göra det möjligt för telekomoperatörer med den senaste tekniken att utöka sina nätverk och förbättra infrastrukturen.”

Radio Innovation ser ett allt större intresse för sin banbrytande och kostnadseffektiva antennlösning som gör det ekonomiskt försvarbart att investera i mobil täckning där det tidigare inte gick att få lönsamhet.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00