Telenor i partnerskap med Intel, Dell och Red Hat
Hem NyheterNÄTVERK Telenor i partnerskap med Intel, Dell och Red Hat

Telenor i partnerskap med Intel, Dell och Red Hat

Publicerat av: Redaktionen

Telenor Sveriges edge computing-lösningar med hög säkerhet och korta svarstider utvecklas i ett nytt samarbete med Intel, Dell och Red Hat.

Lösningarna kommer att möjliggöra nya innovativa tjänster för både företag och myndigheter med nya avancerade säkerhetsfunktioner i framtidens molnlösning.

Under de senaste decennierna har molntjänster revolutionerat hur applikationer utvecklas och distribueras för konsumenter och företag. Nya applikationer kan bearbeta och lagra data från smarta telefoner, sensorer och andra enheter, i molnet, vilket har möjliggjort en mängd tjänster som till exempel streaming och olika mobilappar. Samtidigt har vi sträng lagstiftning om var vi lagrar information – det kan till exempel handla om personlig information som hanteras av myndigheter. Det gör att en del branscher och offentlig sektor måste avvakta med att hänga med i utvecklingen.

–         Som operatör hanterar vi i dag känslig information i samhällsviktig infrastruktur och vi är med rätta hårt reglerade. Som användare ska du vara helt säker även när vi utvecklar ny teknik. Tillsammans med Intel, Dell och Red Hat fyller vi nu ett gap på marknaden med målet att uppfylla kraven på datasuveränitet för cloudlösningar. Det är ett stort kliv framåt, menar Bjørn Ivar Moen, vd på Telenor Sverige.

Telenor i partnerskap med Intel, Dell och Red Hat

Bild från signeringsmötet. Från vänster: Bjørn Ivar Moen, vd på Telenor Sverige, Werner Schaefer, VP Sales & Marketing Group and General Manager Network Platforms Group, Intel, Malina Borg Sigg, 5G-expert, Telenor Sverige, Fredrik Tjernberg, Global Account Director Nordic Telecom, Intel, Erland Almström, Networks, Telenor Sverige, Jonas Edén, CMO Business, Telenor Sverige, John Bradley, Technical Sales Director Nordics, Intel.
Red Hat, Red Hat-logotypen och OpenShift är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Red Hat, Inc. Intel, Intel-logotypen och andra Intel-märken är varumärken som tillhör Intel Corporation eller dess dotterbolag.

Telenors, Intels, Dells och Red Hats edgelösning kommer att hantera EU:s krav på datasuveränitet, det vill säga att den kommer att hjälpa till att skydda information om invånare, infrastruktur och samhällskritiska lösningar. Den kommer även att möta de krav nästa generations IoT-lösningar har på extremt låga svarstider och mobilitet. Som en del av 5G-infrastrukturen kommer den att kunna skapa nya möjligheter för offentlig sektor och andra hårt reglerade branscher att vara med på digitaliseringsresan och därmed effektivisera och skapa mer lönsamhet i sina verksamheter.

–         Samarbetet med Telenor, Dell och Red Hat är en viktig milstolpe för att förverkliga löftet om säkrare privata trådlösa 5G-nätverk i framkant, särskilt för reglerade branscher. Optimeringarna på Intel Xeons skalbara processorer med Intel Smart Edge, i kombination med en robust säkerhetsmetod, möjliggör hög nätverksprestanda med avancerat dataskydd. Detta samarbete stärker Telenors insatser att stödja de digitala transformationsmålen för sina företagskunder över hela Sverige, säger Renu Navale, Vice President och General Manager för Edge Platforms Division på Intel.

Samarbetet innebär att Dell bidrar med infrastrukturteknik för själva datakraften. Intel ska tillsammans med Red Hat tillhandahålla plattformen för att hantera kundernas olika IoT-lösningar i nätet och möta kraven på låga svarstider, mobilitet och datalagring.

–         Tjänsteleverantörer är redo att leverera en ny generation digitala upplevelser och behöver en pålitlig, flexibel grund att bygga och skala på. Red Hat är glada över att kunna erbjuda vår molnbaserade applikationsplattform, Red Hat OpenShift, i samarbete med Dell och Intel, för att stödja Telenors arbete med att testa avancerade funktioner för IoT-, 5G- och Edge-lösningar, som kan möjliggöra framtida servicemöjligheter för att förbättra hur företag, industrier och samhällen fungerar, säger Honoré LaBourdette, vice president, Telco, Media & Entertainment Ecosystem på Red Hat.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00