Telenor och Studentbostäder i Norden inleder samarbete
Hem REPORTAGE Telenor och Studentbostäder i Norden inleder nu samarbete

Telenor och Studentbostäder i Norden inleder nu samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Telenor Sverige och Studentbostäder i Norden (publ) (SBS) har ingått ett avtal som innebär att cirka 7000 hyresgäster under en femårsperiod kommer att få tillgång till bredband från Telenor via ett gruppavtal.

Genom att SBS står för abonnemangen kan studenterna få bredbandslösning som en del av sitt boendeerbjudande.

Studenter är en kundgrupp som inte alltid har möjlighet att teckna bra bredbandsabonnemang men som har ett stort behov av bra internetuppkoppling. I studentboenden är det dessutom relativt hög omsättning av hyresgäster och leveransmodellen med ett bredband för alla förenklar både för hyresgäster och hyresvärdar.

–  Det är en ny leveransmodell för bredband som vi utvecklat tillsammans med SBS. Det känns bra med en affärsmodell som verkligen kommer att gynna studenterna och som går att återanvända till andra fastighetsägare som vill ligga långt fram i digitaliseringen, säger June Solbekk, Chief Marketing Officer Consumer på Telenor Sverige.

Telenor och Studentbostäder i Norden inleder samarbete

Rebecka Eidenert

I den lösning som ingår i samarbetet får studenterna bredband som kan användas direkt vid inflyttning utan aktivering. De boende tillhandahåller egen utrustning, vilket innebär minskad administration och behov support samt bättre använda resurser.

– Bland studenter är det många som redan har en router och därför har vi valt att plocka bort onödig utrustning. Genom att inte tillhandahålla eller byta ut routrar räknar vi med en stor CO2-besparing – ett resultat av att vi inte bidrar till ökad produktion och kassering, säger Magnus Jägre, hållbarhets- och innovationschef på SBS.

Utöver bredbandsuppkopplingen kommer andra prisvärda tjänster att erbjudas studenterna.

– Vi tycker att alla studenter ska ha tillgång till bra internet och är stolta över det här samarbetet. Telenor har varit lyhörda och kommit med förslag på långsiktiga lösningar, säger Rebecka Eidenert, vd på SBS.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00