Telenor Youth Forum söker svenska studenter
Hem Nyheter Telenor Youth Forum söker svenska studenter

Telenor Youth Forum söker svenska studenter

Publicerat av: Redaktionen

Nu startar ansökningsperioden till programmet Telenor Youth Forum som anordnas tillsammans med Nobel Peace Center.

Programmet som vänder sig till studenter eller högskolealumni från hela världen syftar till att med hjälp av digital teknik Telenor Youth Forum söker svenska studenter 2och kreativa lösningar tackla ekonomiska, sociala och miljömässiga utmaningar. Programmet sker under ledning av världskända mentorer och föreläsare.

Telenor Youth Forum har arrangerats sedan 2013 och är ett ettårigt distansprogram med fysiska möten i Bangkok och Oslo. 26 unga och digitalt kunniga talanger handplockas från Telenors marknader, totalt 13 länder i Europa och Asien. Telenor Sverige söker nu två som ska representera Sverige i årets program som startar i december 2017.

– Telenor Youth Forum är en del av Telenors strävan att hela tiden förbättra världen och människors vardag med hjälp av digitala och uppkopplade tjänster. Nu söker vi två talangfulla unga med intresse och engagemang för samhällsfrågor och som tror på möjligheterna att stärka samhällen med digitala lösningar, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

I början av september kommer det att stå klart vilka deltagare som blir valda till programmet. Telenor Youth Forum inleds i Oslo i december tillsammans med Nobel Peace Center vid utdelningen av Nobels fredspris och avslutas med att deltagarna skapar en digital utställning under hösten 2018.

– Nobel Peace Centers uppdrag är att främja fred och att involvera unga människor i alla våra aktiviteter är viktigt för oss. Vi samarbetar med Telenor Youth Forum för det är en bra arena för engagerade och talangfulla människor att mötas, diskutera och försöka lösa några av de viktigaste samhällsfrågorna i världen i dag, säger Liv Tørres, Executive Director på Nobel Peace Center.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>