Telia Company ingår partnerskap med VMware
Hem NyheterMolntjänster Telia Company ingår partnerskap med VMware

Telia Company ingår partnerskap med VMware

Publicerat av: Redaktionen

En arkitektur som är utformad för molnet är avgörande för att kunna implementera 5G-nätverk på ett framgångsrikt sätt.

Många framstående tjänsteleverantörer molnifierar sina nätverk från kärnan i datacentret till distribuerade accesspunkter (edge) och vidare till radioaccessnätet (RAN) för att uppnå effektivare och flexiblare drift samt för att kunna leverera innovativa 5G-tjänster.

Telia Company presenterar idag hur de arbetar med VMware för att accelerera Telias övergång till en molnbaserad infrastruktur, som en integrerad del av företagets övergripande transformation på alla sina marknader.

-Telia är den ledande leverantören av informationsteknik, kommunikation och medietjänster i Norden och Baltikum, en av de mest innovativa och digitaliserade regionerna i världen, säger Dr Rainer Deutschmann, Group Chief Operating Officer på Telia Company. Vi har ständigt fokus på det vi kallar  “Reinvent Better Connected Living”, för våra 24 miljoner kunder och har påbörjat en omfattande transformationsresa för att återuppfinna Telia som ett smidigt, flexibelt och integrerat telekom- och medieföretag. Vårt partnerskap med VMware är avgörande för detta. Vi har en gemensam vision, passion och önskan om att leda inom moderniseringen av våra nätverk och vår verksamhet, för att kunna erbjuda de bästa kundupplevelserna på våra marknader.

Telia Company ingår partnerskap med VMwareTelia har valt VMware Telco Cloud Platform som den gemensamma horisontella digitala nätverksplattformen på vilken 4G- och 5G-nätverksfunktioner, både virtualiserade och containerbaserade, kommer att köras. Det är en molnbaserad plattform som gör det möjligt för Telia att snabbt distribuera och effektivt driva CNF:er och VNF:er med flera leverantörer på ett smidigt, skalbart och stabilt sätt.

Hittills har Telia installerat VMware Telco Cloud Platform på 24 platser i sex länder, Danmark, Estland, Finland, Litauen, Norge och Sverige.

Mer än 50 procent av Telias hela nätverkstrafik, inklusive Volte, vEPC och PCRF, körs redan på VMware Telco Cloud Platform. Som en del av digitaliseringsstrategin kommer 100 procent av trafiken att köras på denna plattform vid slutet av 2021 och Telia har siktet inställt på ett helt molnbaserat nätverk för att kunna dra full nytta av 5G och edge.

-Som en del i vår transformation harmoniserar vi våra nätverk och verksamheter över hela företaget, för att få bättre skalbarhet och fler synergier för produkter, plattformar och processer, säger Stefan Jäverbring, Group Chief Technology Officer på Telia. Därför driver vi också full mjukvarufiering och automatisering i stor skala med VMware som långsiktig strategisk partner. Resan framåt kommer att öka vårt innovationsledarskap med molnbaserad drift, automatisering i stor skala och edge-funktioner som driver effektivitet, kvalitet och time-to-market. Vi är glada över att kunna arbeta med VMware för att bygga ut vår framgångssaga för alla våra marknader och kunder.

-Telia ligger i framkant när det gäller att skapa ett nätverk som omfattar både molnbaserade och öppna principer, vilket möjliggör snabb och säkrare leverans av 5G-tjänster till företagskunder, säger Sanjay Uppal, senior vice president och general manager, Service Provider och Edge, på VMware. Det har varit en ära att få arbeta sida vid sida med Telia-teamet när de givit sig ut på denna resa. Vi ser fram emot vårt fortsatta partnerskap när Telia fortsätter att modernisera alla aspekter av nätverket, från 5G-kärnan och arbetar sig ut mot kanten (edge) och till RAN:et.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>