Telia förvärvar AI-bolaget Humany
Hem Nyheter Telia förvärvar AI-bolaget Humany

Telia förvärvar AI-bolaget Humany

Publicerat av: Redaktionen

Telia stärker nu sin satsning på framtidens kundmöte genom att förvärva entreprenörsbolaget Humany, som är marknadsledande i Norden inom självlärande kunskapssystem och ligger i framkant på tekniker för webb och AI (artificiell intelligens).Telia förvärvar AI-bolaget Humany 2

Humany blir en del av Telias kontaktcenter-verksamhet som gör det möjligt för företag och organisationer att möta kunder och medborgare via telefoni och digitala kanaler i en och samma tekniska lösning.
Företaget arbetar med tekniker för webb och AI (artificiell intelligens) och skapar smarta lösningar för självhjälp i det digitala kundmötet. Humanys chattbot och smarta FAQ är självlärande och anpassar sig efter användarnas beteende på en sajt och kan därmed ge mer relevanta svar på användarnas frågor.
Med förvärvet av Humany kombineras Telias ledande position inom kontaktcenter, svensk talteknologi och naturlig språkförståelse med Humanys plattform för online-funktionalitet. Med Telia får företag och organisationer därmed tillgång till en komplett leverantör av lösningar för ”den digitala medarbetaren”.
– Med Humanys kompetens och teknik så växlar vi upp vår satsning inom AI-området. Vi är partners sedan flera år tillbaka och arbetar med en rad gemensamma utvecklingsprojekt med kunder för att testa nya AI-tekniker i det digitala kundmötet. Chattbotar och smarta rösttjänster är två exempel på områden som vi nu utforskar tillsammans, säger Charlotta Rehman, ansvarig för Telias företagsaffär.
Genom att erbjuda digital självhjälp för enklare ärenden, via exempelvis en smart FAQ eller en chattbot, så kan verksamheter erbjuda ett mer personligt digitalt kundmöte som är tillgängligt 24/7 och som kan avhjälpa fler enklare ärenden online. Genom att automatisera delar av kundmötet så kan kundservice effektiviseras och personlig service kan istället erbjudas för mer rådgivande frågor som skapar större värde för kunderna eller medborgarna..

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>