Telia har Stockholms bästa 5G-nät - enligt ny test av umlaut
Hem NyheterNÄTVERK Telia har Stockholms bästa 5G-nät – enligt ny test av umlaut

Telia har Stockholms bästa 5G-nät – enligt ny test av umlaut

Publicerat av: Redaktionen

Det världsledande mätföretaget umlaut har under juni månad jämfört prestandan och den faktiska kundupplevelsen av 5G-näten i Stockholm.

Med 968 poäng av 1000 möjliga på totalen tar Telia hem segern och vinner även i respektive mätkategori – nätsurfning, upp- och nedladdningar och användarupplevelsen på YouTube.

Telia tar hem förstaplatsen för bästa 5G-nät i Stockholm enligt det globala mätföretaget umlaut, som mellan 1–5 juni 2021 har genomfört nya mätningar. Resultaten baseras på omfattande körtester med bil, där den faktiska kundupplevelsen av mobila datatjänster och nätverkskvalitet testas via 5G-kompatibla smartphones i ett antal kategorier.

– Grattis till Telia som med sitt 5G-nät har uppvisat den bästa dataprestandan i Stockholm. Dessutom har Telias nät det starkaste resultatet i samtliga av de kategorier som är viktiga för kundupplevelsen, som nedladdnings- och uppladdningshastigheter samt video- och surfning. Detta är anmärkningsvärt, särskilt i dessa utmanande tider med COVID-19-viruset! säger Hakan Ekmen, vd för telekommunikation på umlaut.

Telia har Stockholms bästa 5G-nät - enligt ny test av umlaut

Allison Kirkby, vd Telia Company på invigningen av 5G i Stockholm i maj 2020

– I början av juli satte vi ett nytt svenskt hastighetsrekord för 5G i centrala Stockholm och det är väldigt roligt att se att vi fortsätter att leverera en fantastisk prestanda och en överlägsen kundupplevelse i vårt nya 5G-nät som rullas ut i Stockholm och i runtom i landet. Precis som hastighetsrekordet så gjordes umlauts test inte i ett labb. Det här är den faktiska upplevelsen, något som våra kunder med 5G-abonnemang kan uppleva med sina mobiler, säger Staffan Åkesson, Teknisk chef på Telia.

– 5G öppnar upp för helt nya digitala tjänster och upplevelser inom allt från transport till underhållning och jag är övertygad om att vi kommer att se många fler 5G-drivna tjänster lanseras under de kommande åren. Vi har redan sett flera exempel, som den självkörande 5G-bussen som vi lanserade vid Djurgården i Stockholm förra året med våra partners, fortsätter Staffan Åkesson.

Den självkörande bussen som lanserades på Djurgården i Stockholm är en del av ett pågående 5G-projekt för en effektivare och mer hållbar kollektivtrafik och genomförs tillsammans med innovationshubben Urban ICT Arena samt samarbetspartners som Ericsson, Keolis, Intel och T-engineering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>