Telia tecknar avtal med Familjebostäder om bredband, tv-tjänster och teknik för smartare fastighetsförvaltning.
Hem Nyheter Telia tecknar avtal med Familjebostäder om bredband, tv-tjänster och teknik för smartare fastighetsförvaltning.

Telia tecknar avtal med Familjebostäder om bredband, tv-tjänster och teknik för smartare fastighetsförvaltning.

Publicerat av: Redaktionen

Telia har slutit ett flerårigt avtal med det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder där Telia är kommunikationsoperatör och innovationspartner för Familjebostäders satsning på effektivare fastighetsdrift och förvaltning med hjälp av digitalisering.

Telia tecknar avtal med Familjebostäder om bredband, tv-tjänster och teknik för smartare fastighetsförvaltning.

-Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Familjebostäder där vi på Telia tar rollen som kommunikationsoperatör till nästa nivå. Förutom tillgång till ett öppet nät med Sveriges bästa utbud av bredband och TV har vi tagit fram en helhetsleverans för Internet of Things (IoT) och storskalig trådlös uppkoppling i fastigheter. Det här kan användas för optimerad drift och fastighetsstyrning samt WiFi i och utanför hemmet. Vår lösning möjliggör en helhet som vi ser fram emot att erbjuda Familjebostäder och deras hyresgäster, det känns fantastiskt bra, säger Jonas Drougge, Head of New Business Sales.

Telia kan erbjuda en samlad digital överblick av hela fastighetsbeståndet. Avtalet innebär en möjlighet att ställa om till en digital framtid där hyresgäster erbjuds en boendemiljö med ett mer proaktivt underhåll, effektiviserad drift och energianvändning. Ett exempel är smartare monitorering av värmen i lägenheterna för att skapa mer komfort för de boende med mindre miljöpåverkan.

– Jag ser mycket positivt på den teknik som Telia kan leverera, det finns många outforskade möjligheter i det här. Dessa tekniker kan i förlängningen bidra till en mer modern drift och hjälpa oss att skapa jämnare inomhustemperaturer och samtidigt minska energianvändningen. En win-win för både våra hyresgäster och klimatet, säger projektledare Peter Skoog på Familjebostäder.

Telia och koncernbolaget Cygate har tillsammans tagit fram en plattform för storskalig trådlös uppkoppling i fastigheter för tex. fastighetsstyrning och publikt WiFi i utrymmen utanför hemmet som blir allt viktigare i nybyggnation och energieffektiva fastigheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>