Telia Zone tar med 1,2 miljoner svenska bredbandskunder rätt in i framtiden

I slutet av 2016 lanserar Telia Company ett helt nytt ekosystem och en ny digital tjänsteplattform för svenska bredbandskunder.

Alla bredbandskunder får direkt tillgång till nya spännande tjänster utan någon extra installation. Först ut CoPlay, en ny tjänst för Spotifyanvändaren.

– Telia Zone är helt nytt digitalt ekosystem där vi står för plattformen och infrastrukturen och våra spännande samarbetspartners kommer att utveckla själva tjänsterna. Alla duktiga utvecklare har möjlighet att ansluta sig till Telia Zone redan idag för att skapa nya fantastiska tjänster för våra kunder, säger Rickard Damm, innovationschef, Telia Company. framtiden470x174

Via bredbandsroutern ger Telia Zone nytt liv till den vanliga bredbandsuppkopplingen och gör det möjligt för bredbandskunder att få uppleva det uppkopplade hemmet i verkligheten.

Från och med idag är Telia Zone och API:er öppna för utvecklare. ICA, Acast, Storytel and Spotify är bland de första att ansluta sig till Telia Zone.

– För ett år sedan lanserade vi vårt strategiska samarbete med Spotify. Jag är jättestolt att nu får presentera den första tjänsten inom som utvecklats genom samarbetet. Telia CoPlay, som tjänsten heter, är en ny tjänst för Spotifyanvändaren. En social spellista som passar perfekt för festen, middagen eller ett event, säger Rickard Damm

Telia Zone, CoPlay och en rad andra tjänster kommer att lanseras i slutet av året och kommer att finnas tillgängliga – direkt för Telias 1,2 miljoner bredbandskunder i Sverige.

– Det är det här som är det unika med Telia Zone – allt blir tillgängligt genom ett knapptryck. Man behöver inte köpa, installera eller uppgradera – allt finns färdigt att använda. Möjligheterna är oändliga! Det ska bli fantastiskt att se hur Telia Zone växer fram tillsammans med våra partners och utvecklare, Rickard Damm.

Post Comment