Hem Nyheter TelliQ blir en del av Infobric-koncernen

TelliQ blir en del av Infobric-koncernen

Publicerat av: Redaktionen

Infobric, ledande leverantör av IT-system för ökad säkerhet och effektivitet i byggbranschen, förvärvar ett av Sveriges största telematikföretag, TelliQ AB, som blir gruppens Fleet bolag.

TelliQ blir en del av Infobric-koncernen 3

Dan Friberg, VD för Infobric-koncernen och Joakim Lindquist, VD TelliQ AB.

Tillsammans blir man en stark och innovativ IT-koncern med en gemensam vision; att skapa smartare och mer hållbara arbetssätt för sina kunder.

Infobric förvärvar 100 % av aktierna i TelliQ AB och gör därmed det hittills största förvärvet i bolagets historia. Köpet genomförs i januari 2020 och majoriteten av bolagets nuvarande ägare återinvesterar i koncernen.

–  Genom att addera TelliQs produktportfölj, starka kundrelationer och långa erfarenhet av teknikutveckling till den starka position som Infobric byggt upp under 15 år har vi en fantastisk utgångspunkt.  Tillsammans kan vi skala upp och nå ut brett med digitaliseringens möjligheter till bygg- och transportbranscherna, men även till andra fordonsintensiva branscher, säger Dan Friberg, VD för Infobric-koncernen.

Den rullande årsomsättningen för koncernen uppgår efter förvärvet av TelliQ till dryga 300 MSEK, med 200 medarbetare i fem länder. Majoritetsägare av koncernen är Summa Equity, ett privatkapitalbolag som kopplar investeringar till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

TelliQ är ett ledande bolag inom digitala fordonssystem med över 80.000 uppkopplade enheter. Bolaget utvecklar och levererar tjänster till företag där fordon, maskiner och anläggningar utgör en viktig del av verksamheten.

– Det känns jättespännande att kliva in i Infobric-koncernen, där de likt oss har digitala lösningar som förenklar vardagen för företag. Med Infobrics stora kundbas inom byggsektorn ger det oss möjlighet att tillsammans skapa ytterligare tillväxt med unika lösningar mot marknaden. Målet är att vara en ledande digitaliseringspartner som bidrar till att bygga hållbara och lönsamma företag på sunda och säkra villkor, säger Joakim Lindquist, VD TelliQ AB.

TelliQ blir en del av Infobric-koncernen 4Koncernens ambitioner för 2020 och framåt är att driva gruppen lönsamt, hållbart och med fortsatt hög tillväxt. Fokus är att ta vara på bolagens syftesdrivna engagemang i att utveckla smarta, digitala verktyg som kan förenkla och effektivisera kundernas vardag. Flera av de branscher som bolagen riktar sig till befinner sig mitt i en digital transformation där tjänster och uppkopplade produkter kan effektivisera administrativa processer, säkra arbetsmiljö och underlätta företagens regelefterlevnad.

– Vi är väldigt stolta över att välkomna TelliQ till Infobric-familjen och ser fram emot spännande utmaningar tillsammans, säger Dan Friberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>