Tieto ansluter till Telias 5G-ekosystem – ska utveckla tjänster för nästa generations mobilnätverk
Hem Nyheter Tieto ansluter till Telias 5G-ekosystem – ska utveckla tjänster för nästa generations mobilnätverk

Tieto ansluter till Telias 5G-ekosystem – ska utveckla tjänster för nästa generations mobilnätverk

Publicerat av: Redaktionen

Tieto ansluter sig till 5G Finland-nätverket, vars målsättning är att skapa och testa applikationer och tjänster som är användbara i 5G-världen.

Tieto ansluter till Telias 5G-ekosystem – ska utveckla tjänster för nästa generations mobilnätverk 2Andra partners i ekosystemet är Tekes, Nokia och startup-communityt Maria 01.

Mobilnätverken växer och utvecklas i snabb takt. I Finland skickades år 2016 i genomsnitt 16 gigabyte mobildata per person. I framtiden kommer siffran att öka både i Finland och globalt, och i takt med 5G kommer mobilteknologin att innebära genomgripande förändringar i företagens produktionsprocesser, tjänster och hela samhällets infrastruktur. Utvecklingen möjliggör också ökat fokus på säkerhet, effektivitet och nya lösningar.

Syftet med 5G Finland-nätverket är att skapa och testa applikationer och tjänster som möjliggjorts av 5G-teknologin och som är avsedda för slutanvändaren. Telia startade nätverket genom en öppen inbjudan i november 2017. Tieto och Telia vill tillsammans utforska hur man exempelvis skulle kunna föra vidare lösningar och tjänster från virtual reality till 5G-världen.

– Nätverken och ekosystemen för samman sakkunniga från olika områden, och därigenom kan vi dra nytta av mångsidigt kunnande för ett gemensamt ändamål. Vi är glada över att kunna fortsätta det goda samarbetet med Telia för fortsatt utveckling av 5G-teknologin, säger Bengt Möller, kundansvarig på Tieto.

– Tieto är en utmärkt partner i 5G Finland-nätverket. Företaget har skapat avancerade IoT-lösningar och pilotprojekt inom ny mobilteknologi, och vi får möjlighet att marknadsföra 5G med hjälp av konkreta och intressanta projekt inom nätverket, säger Janne Koistinen, ansvarig för 5G på Telia Finland.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>