Tieto ska växa med nya datadrivna affärer – Fredrik Ring utnämnd till Head of Commercialization
Hem Nyheter Tieto ska växa med nya datadrivna affärer – Fredrik Ring utnämnd till Head of Commercialization

Tieto ska växa med nya datadrivna affärer – Fredrik Ring utnämnd till Head of Commercialization

Publicerat av: Redaktionen

Tieto ser information som den starkaste drivkraften bakom förändring och tillväxt i samhället.

För att hjälpa nordiska företag och organisationer att tillvarata möjligheterna i den datadrivna världen har Tieto startat en ny enhet för datadrivna affärer.

Tietos mål är att skapa banbrytande datadrivna tjänster och affärsmodeller genom olika former av innovationssamarbeten. Företagets nya enhet för datadrivna affärer informationarbetar enligt en inkubatormodell för att stimulera innovation och utveckla nydanande idéer till kommersiella tjänster – allt enligt Lean Startup-metoder.

– Vårt mål är att göra samhället mer intelligent med hjälp av data. Oavsett om det handlar om att göra byggnader smartare eller att skapa bättre och mer personliga tjänster genom avancerade analysmetoder så utgår allt från data. Vi har redan börjat generera och utveckla datadrivna tjänster tillsammans med våra kunder och ekosystem. Det är tydligt att det finns behov av innovationssamarbeten kring information och dataanalys – responsen från marknaden har varit mycket positiv, säger Ari Järvelä, chef för den nya enheten för datadrivna affärer.

Fredrik Ring har utsetts till ansvarig för kommersialisering, Head of Commercialization. Hans främsta uppgift blir att ansvara för att innovationerna utvecklas från idéer och koncept till kommersiellt framgångsrika tjänster. Fredrik Ring har arbetat på Tieto i 4 år, senast som ansvarig för Tietos affärskonsultenhet.

– Vi kommer att utveckla alla datadrivna affärer i ekosystem tillsammans med våra nordiska partners. Här har vi med vår IT- och branschkompetens och våra ledande samarbetspartners en stark position. Alla som arbetar med Tieto får tillgång till en unik miljö för utveckling av datadrivna innovationer med optimalt stöd för att skapa konkreta erbjudanden och lansera dem. Vi har redan skapat tre startupföretag och vet hur man skapar nya affärer som snabbt når marknaden, säger Fredrik Ring.

Taneli Tikka blir chef för innovationsinkubatorn inom den nya enheten och hans roll blir att få nya datadrivna idéer att växa med hjälp av coachning och fokus på global tillväxt. Tietos interna startup för Industrial Internet byter namn till Internet of Things och kommer framöver att drivas inom ramen för enheten för datadrivna affärer, under ledning av Taneli Tikka.

– Att alltid leta efter bästa möjliga lösning på ett agilt sätt är själva grunden i alla startups. Det har vi även implementerat i Tieto Industrial Internet, som under de senaste två åren testat och lotsat fram nya innovativa idéer. På kort tid har vi lyckats förvandla idéer till nya, banbrytande tjänster för våra kunder. Det här är den perfekta tidpunkten att integrera en del av dessa erbjudanden i Tietos industrigrupper, så att vi kan ta dem ännu närmre kunderna och dessutom dra nytta av Tietos samlade resurser, säger Taneli Tikka.

Med tjänster och lösningar som Tieto Connect-plattformen och Tietos Intelligent Buildings-koncept kommer Internet of Things fortsätta att verka och utveckla sin startupverksamhet inom enheten för datadrivna affärer.

– Vår resa mot att omvandla data till meningsfull information och nya häftiga tjänster tar inte slut här – den bara accelererar, sammanfattar Ari Järvelä.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>