Tre steg till att definiera en strategi med molnet i första rummet
Hem NyheterMolntjänster Tieto stärker sitt molnekosystem – breddar utbudet av molntjänster

Tieto stärker sitt molnekosystem – breddar utbudet av molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

Tieto är en ledande molntjänstleverantör i Norden, med fler än 150 kunder i regionen. Nu stärker företaget sitt samarbete med Microsoft och utökar utbudet av Azure-baserade tjänster och erbjudanden.

Satsningen täcker ett brett område av tekniker, från IoT (Internet of Things) till analys- och Tieto stärker sitt molnekosystem - breddar utbudet av molntjänster 2lagringstjänster, och ger Tietos kunder tillgång
till ännu fler molntjänster via en och samma centralt styrda plattform – Tieto OneCloud. 

De nya Azure-baserade tjänsterna är en del av Tietos växande utbud av digitaliserings- och molntjänster, som är ett av företagets snabbast växande områden.

– Idag strävar företag och organisationer efter att skapa mervärde genom nya möjligheter inom bland annat Internet of Things (IoT) och dataanalys, samtidigt som de använder nya tekniker för att öka produktiviteten och flexibiliteten inom verksamheten. Genom att fördjupa vårt samarbete med Microsoft kan vi erbjuda våra kunder ledande Azure-baserade digitaliseringstjänster och hjälpa företag att öka sin innovationstakt och förnya sina verksamheter, säger Inger Ekman, chef för teknologitjänster och modernisering på Tieto i Sverige.

Satsningen är en fördjupning av tidigare samarbeten inom området. Under 2015 blev Tieto ett av de första företagen i världen att teckna avtal om att bli en certifierad Microsoft Cloud Solution Provider (CSP ), vilket gjort det möjligt för företaget att erbjuda både Azure och Microsoft Office 365 till sina kunder. Framöver kommer Tieto också att nyttja Azure-lösningar i erbjudanden som rör IoT, DevOps, lagring i molnet, katastrofåterställning samt plattforms- och infrastrukturtjänster (IaaS).

– Tieto är en långvarig partner och vi är mycket glada över det fördjupade samarbetet. Azure ger Tieto en säker och tillförlitlig plattform som kan snabba på utvecklingen av applikationer och tjänster med hjälp av integrerad dataanalys, vilket bidrar till mer välgrundade affärsbeslut. Vi ser fram emot många spännande gemensamma projekt som hjälper kunder både att optimera sina tjänster och processer och att ta tillvara på nya affärsmöjligheter, säger Anders Wendt, affärsområdeschef Cloud & Enterprise, Microsoft.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>