Hem Nyheter TietoEVRY bidrar till Västerås stads digitala utveckling genom att leverera ett heltäckande IT-stöd för stadens verksamheter

TietoEVRY bidrar till Västerås stads digitala utveckling genom att leverera ett heltäckande IT-stöd för stadens verksamheter

Publicerat av: Redaktionen

Västerås stad har avslutat sin upphandling avseende användarnära tjänster, IT-drift och säkerhetstjänster och valt TietoEVRY som leverantör inom fyra av fem avtalsområden.

TietoEVRY bidrar till Västerås stads digitala utveckling genom att leverera ett heltäckande IT-stöd för stadens verksamheter 3TietoEVRY ska stötta staden i deras digitala transformation och avtalet sträcker sig över fyra år och uppgår till ett värde av 300 MSEK. I avtalet ingår också en option på förlängning av leveransen med ytterligare två år.

Västerås stad har digitalisering högt på agendan och har genom åren initierat flera digitala projekt och innovationsprogram. Ett modernt IT-stöd bildar fundamentet för att realisera digitaliseringens möjligheter och har stor betydelse för stadens alla verksamheter. I upphandlingen ställdes höga krav på användarupplevelse, hög effektivitet och kvalitet samt ökad säkerhet och tillgänglighet, områden som är avgörande för att underlätta vardagen för stadens ca 11 000 medarbetare inom områden som vård och omsorg, skola och kommunala bolag.

– Vi vill ha en partner som kan stötta oss i vårt digitaliseringsarbete, möjliggöra effektiva och säkra tjänster i vardagen och driva utvecklingen framåt. Vi är därför väldigt glada över att kunna samarbeta med TietoEVRY i vår fortsatta digitaliseringsresa för att erbjuda anställda och medborgare bästa möjliga digitala tjänster, säger Jörgen Sandström, Digitaliseringsdirektör i Västerås stad.

Avtalet mellan TietoEVRY och Västerås stad täcker fyra definierade områden: infrastrukturtjänster, Service desk och on-site support, säkerhetstjänster och arbetsplatstjänster.– Vi är djupt engagerade i hur offentlig sektor kan dra nytta av digitaliseringens möjligheter och har lång erfarenhet av att leverera IT-stöd till kommuner, myndigheter och regioner. Det är extra roligt att se att vi som ett enat TietoEVRY, tillsammans med våra kunder, kan bidra till ännu mer samhällsnytta, säger Bengt-Göran Kangas, ansvarig för offentlig sektor på TietoEVRY i Sverige.TietoEVRY har ett heltäckande erbjudande inom outsourcing, infrastruktur och molntjänster och levererar moderna, säkra och innovativa tjänster till offentliga och privata kunder i hela Norden. I Sverige samarbetar TietoEVRY med en majoritet av Sveriges kommuner och regioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>