Hem Nyheter TietoEVRY och Microsoft ingår strategiskt partnerskap gällande publika molntjänster

TietoEVRY och Microsoft ingår strategiskt partnerskap gällande publika molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

TietoEVRY och Microsoft ingår ett strategiskt partnerskap som ska hjälpa nordiska organisationer att nyttja publika molntjänster i den digitala transformationen.

TietoEVRY och Microsoft ingår strategiskt partnerskap gällande publika molntjänster 2

Karin Schreil, Sverigechef TietoEVRY

Tillsammans har företagen världsledande expertis för att hjälpa sina kunder att nyttja fördelarna med både publika och privata molntjänster. Kunderna får därmed möjlighet till ökad skalbarhet, pålitlighet och säkerhet. Samarbetet omfattar också ett kompetensprogram som ska certifiera 3 000 av TietoEVRYs anställda inom Azure, vilket skapar Nordens största nätverk av Azure-specialister.

Molntjänster utgör idag ryggraden för den digitala transformationen och ger organisationer möjligheten att öka sin affärsförmåga, sänka kostnaderna och stärka säkerheten.

Både TietoEVRY och Microsoft har en stark närvaro på den nordiska marknaden och arbetar med såväl små som stora organisationer inom privat och offentlig sektor. Tillsammans kommer företagen bidra till sina nordiska kunders molntransformation genom en kombination av publika och privata molntjänster.

Den växande mängden data och nya datadrivna affärsmöjligheter kräver stark expertis inom olika branscher och den lokala marknaden. TietoEVRYs förståelse för nordiska kunders regulatoriska och affärsmässiga utmaningar, kombinerat med expertisen inom Microsoft Azures breda tjänsteutbud, skapar nya möjligheter för innovation som ger kunderna ökad flexibilitet, pålitlighet och snabbhet.

TietoEVRY kommer också fokusera på att göra majoriteten av sina branschspecifika mjukvarulösningar molnklara på Azure, för att skapa ett större värde och kortare lanseringstider för sina kunder. Kombinerat med det intelligenta molnet möjliggör detta fortsatt utveckling och ökad innovation inom branschspecifika lösningar.

Förutom att samla det främsta inom teknik och affärsrådgivning kommer båda företagen skapa ett molncertifieringsprogram för 3 000 TietoEVRY-experter.

– Vi är mycket stolta över partnerskapet. Våra gemensamma globala molnfunktioner och nordiska närvaro gör att vi kan ge våra kunder betydande fördelar i form av mer skalbarhet, större tillförlitlighet, ökad innovationsförmåga och avancerad säkerhet. Genom att kombinera det bästa av Microsofts och vår expertis kan vi påskynda våra kunders molntransformation och på detta sätt främja den digitala transformationen i Norden. Kompetensprogrammet som ska certifiera tusentals Microsoft Azure-experter inom TietoEVRY ger fantastiska utvecklingsmöjligheter för våra anställda och gör det möjligt för oss att skapa det största expertnätverket i Norden, säger Karin Schreil, Sverigechef TietoEVRY.

– Genom digitalisering stärker vi svenska företag och organisationers möjlighet att vara världsledande inom sina branscher. Vi har tillsammans med våra kunder och partners genomfört digitaliseringsprojekt i fler sammanhang än någon annan. Tillsammans med TietoEVRY vill vi ta till vara på den expertisen och hjälpa våra kunder i Norden digitaliseras via säkra och pålitliga molntjänster, och det gemensamma kompetensprogrammet är en viktig prioritering för att utveckla vår tekniska konkurrenskraft i Norden, säger Catharina Ljungberg, ansvarig för affärsområdet One Commercial Partner på Microsoft Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>