Tietoevry och Microsoft inleder samarbete inom AI
Hem NyheterMolntjänsterMicrosoft Tietoevry och Microsoft inleder samarbete inom AI

Tietoevry och Microsoft inleder samarbete inom AI

Publicerat av: Redaktionen

Tietoevry och Microsoft har ingått ett strategiskt samarbete för automatisering med hjälp av AI-stöd för tillverkningsindustrin.

Tietoevry blir genom partnerskapet Microsofts förstahandsval i norra Europa för lösningar som baseras på low code-plattformen Microsofts Project Bonsai.

Project Bonsai är en AI-utvecklingsplattform som gör det möjligt att snabbt och enkelt bygga intelligenta autonoma system. Utan att kräva expertis inom kodning och data-science kan ingenjörer bygga automona system med hjälp av AI-stöd speciellt anpassad för tillverkningsindustrin.

 – Samarbetet hjälper kunder att ta steget från automatiserade till autonoma system, och vi har redan genomfört flera framgångsrika implementationer med Project Bonsai bland våra kunder. Nu siktar vi mot att skala upp och leverera liknande projekt med hjälp av Tietoevry, där vi kan dra nytta av företagets breda branschkunskap liksom expertis inom data, AI och molntjänsttransformationer, säger Laurence Janssens, Microsofts affärschef för Tillverkningsindustri i Västeuropa.

Tietoevry och Microsoft inleder samarbete inom AI–  Vi är oerhört glada över att kunna utöka vårt samarbete med Microsoft. Vi paketerar teknologi med branschkunskap för att hjälpa våra kunder accelerera fördelarna med automatisering, exempelvis genom att förbättra kvalitet, produktivitet och kostnadseffektivitet. Besparingspotentialen för våra kunder är signifikant vid implementation av autonoma system. AI-driven automation kan också bidra till att nå mål inom hållbarhet – till exempel genom att minska utsläpp och optimera energiförbrukning, säger Jaakko Tapanainen, chef för tillverknings- & skogsindustrin på Tietoevry Transform.

Traditionellt har införandet av AI krävt omfattande investeringar i datakunskap, vilket ofta skapar trösklar mot att automatisera. Project Bonsais low code-plattform gör det enkelt för företag att bedöma sin automatiseringspotential och se hur den ska kunna utvecklas. Project Bonsai stöttar industriföretag i att kunna producera produkter mer effektivt och till rätt kvalitet, till exempel inom massa- och energiproduktion. I stället för att manuellt justera produktionsprocesser för att optimera dessa, identifierar Project Bonsais AI förändringspotential och optimerar processen därefter.

– Vi är glada för möjligheterna som det nya samarbetet erbjuder. Genom att kombinera den unika Project Bonsai AI-utvecklingsplattformen med Tietoevrys leveransförmåga och omfattande data- och molnexpertis, till exempel i Microsoft Azure, kan vi på bästa sätt stötta kunder i sin digitala transformation, säger Jannsens.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>