Ny studie belyser organisationers oförmåga till återhämtning från cyberattacker som säkerhetsrisk
Hem Säkerhet Ny studie belyser organisationers oförmåga till återhämtning från cyberattacker

Ny studie belyser organisationers oförmåga till återhämtning från cyberattacker

Publicerat av: Redaktionen

Att skriva om ransomware kräver ett visst mått av dysterhet.

Vi påminns dagligen om hur cyberattacker kan påverka våra liv.

Ute på företagen sträcker sig skadeverkningarna långt bortom styrelserummet och balansräkningen – ofta orsakar de störningar som sprider sig ut i samhället, vilket påverkar företag från livsmedelsbranschen till medicinska leveranskedjor.

I årets upplaga av Dell Technologies Global Data Protection Index tillfrågades globala IT-beslutsfattare för att få en bättre förståelse kring hur organisationer hanterar ökande dataskyddsutmaningar. Undersökningen visar att man fortsätter att göra snabba framsteg inom digital transformation, trots att beslutsfattarna fortfarande känner lågt förtroende för organisationens dataskyddsberedskap och förmåga att återhämta sig från ransomware-attacker.

Det är något av en ödets ironi att även om data allmänt betraktas som den viktigaste delen av organisationens innovationsarbete, är den också den mest sårbara tillgången inom IT-området. Det ökade antalet cyberhot, tillväxten inom multi-cloud och nya teknologier som AI har strålat samman för att skapa en perfekt storm av tilltagande IT-komplexitet. Den senaste tidens ökning av distansarbete har bara förvärrat dessa utmaningar ytterligare.

  • 83 procent av de intervjuade IT-cheferna höll med om att deras organisations dataskyddslösningar inte kommer kunna hantera framtida affärsutmaningar
  • 70 procent ser en ökad risk för cyberhot med tillväxten av antalet anställda som arbetar hemifrån
  • 69 procent är inte säkra på att all affärskritisk data kan återställas ifall de drabbas av en cyberattack

Ny studie belyser organisationers oförmåga till återhämtning från cyberattacker som säkerhetsriskDet står klart att komplexiteten som orsakas av organisationers omfattande IT-infrastruktur ökar hotbilden för cyberattacker. Företagens förmåga att härda organisationen och bygga upp en motståndskraft kommer att spela en avgörande roll, men det kräver en tydlig strategi för att dels kunna upptäcka, identifiera och bemöta incidenter och dels kunna upprätthålla verksamheten och snabbt återställa data och funktionalitet om något händer. Att bygga upp skyddslager som säkerställer att affärskritisk information isoleras är ett viktigt steg på vägen.

Sätter ny teknik käppar i hjulen för säkerhetsansvariga?  

För många organisationer växer dataskyddsutmaningarna vid varje implementation av ny teknologi då de tvingas arbeta med flera leverantörer för att få den säkerhet de behöver i hybrid- och multi-cloud-miljöer. Tyvärr medför denna komplexitet även ofta svindlande merkostnader; Organisationer som förlitar sig på flera leverantörer av dataskydd rapporterar en 66 procentig ökning av dataförluster jämfört med de organisationer som arbetar med endast en leverantör.

Även om organisationer ska ha beröm för att de investerar i framväxande teknologier för att driva digital transformation, kommer den nya tekniken med moderna hot som bara kan hanteras med moderna lösningar. Organisationer måste inse att den data som driver deras verksamhet är samma data som cyberbrottslingarna efterfrågar allra mest. Därför måste organisationer implementera moderna dataskyddslösningar för att hänga med i konsumtionstakten av ny teknik. Traditionellt dataskydd behövs fortfarande, men som Global Data Protection Index visar, är det otillräckligt som ensam skyddslösning.

Lika viktigt som att proaktivt skydda organisationen mot cyberattacker är att ha effektiva lösning för återställning redo. Att återhämta sig från en destruktiv cyberattack skiljer sig från återhämtning från andra typer av incidenter som strömavbrott, brand eller översvämmning. Cyberattacker är vanligtvis inte begränsade till en specifik plats, så deras inverkan kan ofta märkas av globalt i en stor organisation. Av denna anledning är logisk segregering av infrastruktur i kombination med fysisk separation ofta en mer heltäckande metod för att begränsa spridningen av skadlig programvara.

Att ha en pålitlig lösning för återställning, som kontinuerligt stresstestas, är avgörande för en organisations förmåga att snabbt komma på fötter och säkerställa kontinuitet i verksamheten efter en attack. Även om ransomware och andra former av cyberterrorism kan fortsätta att orsaka förödelse för många, är lösningen inte att lägga sig platt och acceptera nederlag. Med hjälp av innovationer inom modernt dataskydd och återställning tillsammans med genomtänkta processer och strategier finns all anledning att vara optimistisk inför framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>