Tintri lanserar gemensam pool av data för all lagring i datamoln och IT-center
Hem Nyheter Tintri lanserar gemensam pool av data för all lagring i datamoln och IT-center

Tintri lanserar gemensam pool av data för all lagring i datamoln och IT-center

Publicerat av: Redaktionen

Tintri lanserar ett nytt koncept för datalagring, Tintri VM Scale-out, som gör det möjligt att skala IT-miljöer helt dynamiskt när behoven växer, utan föregående planering, genom att all data lagras i samma pool.

Samtidigt lanseras nya modeller av lagringsenheter, från 17 TB till 308 TB med tre olika klasser av prestanda, som alla kan kombineras i samma datapool.

Ett nytt koncept för datalagring lanseras av Tintri. Alla lagringsenheter från Tintri kan nu slås samman till en gemensam pool av data som enkelt kan skalas i både prestanda och kapacitet. ladda ned (2)Installation av ytterligare lagringsmedia går helt automatiskt, tar bara en kvart och kan utföras medan systemet är i drift.

– För att molnleverantörer och IT-avdelningar ska kunna erbjuda flexibla tjänster måste de ha tillgång till flexibel teknik, men expansion av prestanda eller kapacitet tar ofta månader av planering. Med Tintri VM Scale-out är det bara att lägga till ytterligare en burk. Systemet bestämmer självt var de virtuella maskinerna ska placeras, både initialt och över tid, för att optimera prestanda och
kapacitetsuttnyttjande, säger Peter Eriksson, teknikchef på Tintri i Sverige.

All data i gemensam pool

Att få rätt funktionalitet kan vara en komplicerad process. De olika virtuella maskinerna, tillsammans med snapshots och policies, ska placeras på de tillgängliga lagringsenheterna på det mest optimala sättet. Dessutom kan de virtuella maskinernas stolek ändras när som helst medan arbetet pågår.

Tintris programvara vet hela tiden hur mycket prestanda och kapacitet som finns tillgängligt och har dessutom all information om alla virtuella maskiner. Var tolfte timme utfärdar systemet en rekommendation om hur systemet kan optimeras. Datateknikern behöver bara acceptera förslaget för att de virtuella maskinerna ska börja flyttas. Kontrollalgoritmen tar hänsyn till platsbesparing, resursbehov för varje virtuell maskin, liksom de resurser som krävs för flytten, och gör en rekommendation baserad på lägsta kostnaden för att optimera poolen.

All Tintris hårdvara, både de nya flashsystemen och den tidigare generationen hybridsystem, kan blandas i den gemensamma poolen.

Baserat på virtuella maskiner

Anledningen till att Tintri kan hantera de virtuella maskinerna på detta sätt är systemets arkitektur, som är specifikt byggt för virtualisering. Konventionell lagring är baserad kring LUNar och volymer. Molnleverantörer och IT-avdelningar lägger ofta mycket tid på att flytta virtuella maskiner mellan LUNar eller volymer för att få mer kapacitet. I Tintris system uppfattas hela poolen som en enhet. Lagringsplattformen har utformats för att kunna skalas upp till mer än en miljon virtuella maskiner.

När en virtuell maskinerna flyttar så följer alla snapshots och policies med. Om en lagringsenhet behöver bytas ut så kan man enkelt evakuera all existerande data. Detta var tidigare något som ofta behövde planeras långt i förväg.

Ny programvara

Integration och optimering utförs av programvaran Tintri Global Center, som ingår i alla system. Funktionaliteten Scale-out, som möjliggör den enkla expansionen, ingår i den nya programvaran Tintri Global Center Advanced.

Alla användare har tillgång till en supportportal, Tintri Analytics, som ser systemet över tid. Medan Tintri Global Center kan se 30 dagar tillbaka, så erbjuder Tintri Analytics ett större perspektiv. Här kan man se hur kunder, applikationer och databaser utvecklas på lång sikt. Den prediktiva analysen är baserad på en miljon datapunkter som insamlas var tionde minut från de senaste 30 dagarnas historik. Analysen identifierar vilka virtuella maskiner som växer snabbast och förebygger resursbrist genom att bedöma framtida tillväxt.

Ny hårdvara

Tintris nya hårdvara innefattar tre klasser med olika prestanda. Inom dessa klasser erbjuds enheter med varierande kapacitet. Den minsta enheten har 92,000 IOPS och 17 TB, medan den största erbjuder 200.000 IOPS och 308 TB. Alla kan blandas i samma datapool.

– Kunderna överskattar ofta sina behov av prestanda och köper initialt mer än de behöver. Med Tintri kan man köpa en enhet med lägre prestanda och senare bygga ut systemet med en ytterligare enhet som har högre prestanda och även mer kapacitet, säger Peter Eriksson.

– Tintris prediktiva analys gör det möjligt att ersätta gissningar med en total genomlysning av alla virtuella maskiner. Om en avdelning vill skaffa ytterligare 100 SQL-servrar så kan man på mindre än en minut ta reda på om infrastrukturen kan stödja den ökade arbetslasten eller om man behöver expandera. Den här sortens analys förbättrar möjligheten att ge en högkvalitativ service till interna eller externa kunder, säger Peter Eriksson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>