Hem NyheterAI Tobii Eye Tracker 5L möjliggör AI-baserade lösningar för arbetsplatser

Tobii Eye Tracker 5L möjliggör AI-baserade lösningar för arbetsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Tobii, världsledaren inom eye-tracking, meddelar att den tyska mjukvaruleverantören 4tiitoo har valt Tobii Eye Tracker 5L för en AI-baserad lösning som kan öka datoranvändares produktivitet med en timmes arbetstid per dag och förbättra digitalt välbefinnande genom att minska användningen av datormus.

Tobii Eye Tracker 5L möjliggör AI-baserade lösningar för arbetsplatser 3

Tobii Eye Tracker 5L

4tiitoo är en leverantör av AI-baserade företagslösningar för enkel ögonstyrning av datorer. Tobiis eye-trackingteknik utgör en viktig del av 4tiitoos erbjudande, genom att använda människans uppmärksamhet för att förbättra interaktionen med några av världens mest använda affärsapplikationer, såsom Microsoft Outlook, Microsoft Teams, Zoom, AutoCAD, Salesforce, SAP GUI/Fiori och Siemens NX. AI- och machine learning-algoritmer används för att göra interaktionen mellan vanliga användarmönster och applikationsgränssniitt smidigare. SAP and Siemens är två av 4tiitoos kunder som kommer att dra nytta av lösningen.

“4tiitoo är ett utmärkt exempel på hur Tobii Eye Tracking möjliggör innovation inom en rad olika applikationer”, säger Anand Srivatsa, divisionschef för Tobii Tech. “Vi ser fram emot att samarbeta med 4tiitoo framöver. Användningen av eye-tracking ökar inom ett flertal olika branscher och applikationsområden. Den här typen av applikationer är viktiga för att driva ekosystemet framåt och tydliggöra värdet av eye tracking-lösningar inom PC-området”.

“Genom att använda Tobii Eye Tracking, kan vi leverera robust ögonstyrd interaktion med de mest använda affärsapplikationerna. Vi kan därmed ge en unik konkurrensfördel till företag som vill öka medarbetarnas produktivitet och förbättra förtroende och engagemang vid distansmöten”, säger Tore Meyer, VD på 4tiitoo.

Tobii Eye Tracker 5L är utvecklad för att bygga produkter och applikationer för företag och organisationer, och kommer att användas tillsammans med 4tiitoos affärsprogramvara NUIA Full Focus och NUIA Productivity+.

NUIA Full Focus erbjuder en ögonstyrd lösning som intuitivt hjälper användare att upprätthålla naturlig ögonkontakt vid videomöten. Med en Tobii Eye Tracker installerad, räcker det med en snabb blick på det relevanta innehållet på skärmen för att det automatiskt ska dupliceras på rätt plats precis vid kameran, vilket signalerar full uppmärksamhet till samtalskontakter i mötet.

NUIA Productivity+ är en mjukvaruplattform som förbättrar effektivitet och ergonomi för datoranvändare. Ögonrörelser stödjer användning av mus och tangentbord för att minska klickande och scrollande som krävs, vilket kan spara upp till 12% av arbetstiden enligt 4tiitoos mätningar. En minskning av musanvändningen kan också minimera smärta och trötthet som uppstår av repetitiva rörelser och överansträngning.

Den här affären förväntas inte ha en betydande påverkan på Tobii Techs resultat under 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>