Toshiba lanserar lösning för laddning och backup av smartphones i en och samma lösning

 2-i-1-enhet som erbjuder laddning och säkerhetskopiering i en och samma lösning.

Toshiba lanserar i dag Canvio for Smartphone, en portabel lagringsenhet som både säkerhetskopierar och laddar Android-telefoner Toshiba lanserar lösning för laddning och backup av smartphones i en och samma lösning 1från en och samma enhet.
Trots de risker som smartphones dagligen utsätts är det endast en minoritet av användarna i dag som säkerhetskopierar sina smartphones. Bara åtta procent säkerhetskopierar regelbundet, enligt en undersökning från AVAST.

– Tusentals mobiltelefoner försvinner, blir stulna, tappade och går sönder varje dag, ändå säkerhetskopierar endast en minoritet av användarna sina mobiltelefoner. Laddning av mobiltelefoner är däremot någonting som användare måste göra dagligen. Att erbjuda både säkerhetskopiering och laddning tror vi kommer att gynna användarna betydligt eftersom deras persondata kommer att backas upp varje gång telefonen laddas, säger Lorenzo Martinez-Palomo, General Manager Toshiba Electronics Europe GmbH, avdelningen för privatlagring.

Med Canvio for Smartphone skapas säkerhetskopior automatiskt varje gång som mobiltelefonen ansluts till enheten, utan att användaren behöver aktivera någon funktion. Samtidigt som Canvio for Smartphone säkerhetskopierar data, förenklar den även dataöverföringen mellan enheter. Det är särskilt användbart för användare som vill föra över kontakter, foton och videoklipp från en gammal telefon till en ny.

Tillsammans med en lättanvänd Android-app underlättar Toshibas nya lösning även hanteringen av data utan behov av en PC. PC-användare kommer att kunna använda tekniken för att säkerhetskopiera data via USB typ A och C.. Toshiba Canvio for Smartphone kan användas av flera enheter samtidigt vilket gör det möjligt för flera användare att dra nytta av säkerhetskopiering och datadelning.

Canvio for Smartphone har en lagringskapacitet på 500 GB. Enheten levereras med nätadapter, USB 2.0 Micro-B-kabel, USB 2.0 Type-C-kabel och USB Micro-B-typ A-adapter.

 

CANVIO for Smartphone, specifikation

Part numbers
CANVIO for Smartphone (Android) –
500 GB
HDWS105EW3AA
Basic Specifications
Form factor 2.5-inch
Interface USB 2.0
Available capacities 500 GB
Power Supply AC Adapter Input: AC 100-240V

USB Output: DC 5V / 1.5A

Physical
Dimensions 145 x 145 x 15 mm (W x L x H)
Weight 210g (typ.)
Compatibility Android phones (OTG supported), PC
Accessories AC adapter, USB 2.0 Micro-B cable,
USB Type-C cable, USB Micro-B – Type-A adapter
Box Content: CANVIO for Smartphone
AC adapter (incl. EU & UK plug head)
USB 2.0 Micro-B cable
USB Type-C cable
USB Micro-B – Type-A adapter
Quick Start Guide