Tosibox har högklassig informationssäkerhet för övervakning av husteknik
Hem Säkerhet Tosibox har högklassig informationssäkerhet för övervakning av husteknik

Tosibox har högklassig informationssäkerhet för övervakning av husteknik

Publicerat av: Redaktionen

DNA och det prisbelönta företaget Tosibox från Uleåborg har inlett ett samarbete som gör att DNA:s fastighetskunder får tillgång till en högklassig informationssäkerhetslösning.

Tosibox har högklassig informationssäkerhet för övervakning av husteknik 2För övervakning av husteknik. TOSIBOX-teknologin är lätt att skala ner för användning i fastigheter av olika storlek och gör det möjligt att reglera hustekniken på ett säkert sätt även på distans.

Ett smart hus gynnas av en smart fastighet, och i synnerhet i nyare bostadsaktiebolag drar man nytta av ytterst modern husteknik. Det skapas kontinuerligt data om exempelvis värme-, vatten- och elförbrukningen samt ventilationen, som även kommuniceras utanför fastigheten, så att värden, servicebolaget eller andra tjänsteleverantörer kan övervaka och reglera funktionerna i fastigheten.

En mer mångfaldig husteknisk verksamhetsmiljö medför dock nya utmaningar för fastigheterna när det gäller informationssäkerheten: husautomationen genomförs i regel helt utan informationssäkerhet, eller så är lösningarna för omfattande för att användas i fastigheter.

DNA erbjuder sina kundfastigheter en kostnadseffektiv och enkel TOSIBOX-lösning för att säkerställa informationssäkerheten i hustekniken. TOSIBOX Lock gör anslutningen till husautomationen informationssäker och TOSIBOX Key möjliggör fjärranvändning av systemen.

”Vi är mycket glada över att kunna ge Tosibox en tillförlitlig lösning som är enkel att använda som en del av vårt servicekoncept. Vi vill underlätta värdars och stora fastighetsägares vardag och vara med och bygga en boendemiljö av hög kvalitet. Vi tror också att våra kunder uppskattar vårt sätt att förutom att tillhandahålla en digital plattform för en fastighetsanslutning även samla ihop dessa förstklassiga, kompatibla och testade tjänster i vårt partnernätverk. Tosibox lösning är ett överväldigande svar på informationssäkerhetsproblemen inom fastigheter”, säger Tiitus Ranta , försäljningschef på DNA.

”Vi på Tosibox har redan i flera års tid satsat på att utveckla informationssäkerheten inom fastighetsanslutningar samt på att öka medvetenheten om informationssäkerhet i hela fastighetsbranschen. Vårt samarbete med DNA, Finlands största leverantör av fastighetsanslutningar, är ett starkt bevis på att vikten av informationssäkerhet ökar. Enligt Kommunikationsverket har brister i informationssäkerheten varit vardag i branschen, men i fortsättningen kan DNA:s fastighetsanslutningskunder sova gott om natten, då TOSIBOX tryggar anslutningarna. I och med våra avtal förenas det finska operatörskunnandet och kunskaperna inom informationssäkerhet på ett bra sätt”, säger Tosibox försäljningschef Tomi Liias .

Så här fungerar TOSIBOX-lösningen

TOSIBOX Plug & Go-teknologin är världens första patenterade, utrustningsbaserade fjärråtkomstlösning. TOSIBOX upprättar en helt trygg fjärranslutning mellan enheterna. Endast auktoriserade enheter släpps in på nätverket, och det är inte möjligt att komma åt data på distans enbart med ett lösenord, utan det krävs en fysisk nyckel. Den högklassiga informationssäkerheten garanteras av stark VPN-kryptering och TOSIBOX-teknologi som är ISAE 3000-reviderad.

DNA förser bostadsaktiebolaget med en fastighetsautomationsanslutning och en TOSIBOX-lösning. Det modem som fungerar som terminal för anslutningen kopplas till TOSIBOX Lock, som har en brandvägg som skyddar fastighetsautomationssystemet från webbaserade hot.TOSIBOX-lösningen är enkel att installera och kan användas på några minuter och kräver inga särskilda IT-kunskaper. Hanteringen av enheter och användarrättigheter är väldigt enkel. TOSIBOX stödjer alla Ethernet TCP/IP-enheter. Systemet är skalbart utan begränsning och lämpar sig för användning i alla anslutningar med olika nättekniker.TOSIBOX-fjärrstyrning fungerar överallt i världen med vilken utrustning som helst, oberoende av nätanslutningstyp.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>