Tre bygger talang-hub i Söderstaden
Hem Nyheter Tre bygger talang-hub i Söderstaden

Tre bygger talang-hub i Söderstaden

Publicerat av: Redaktionen

När de flesta större techbolag etablerar sig norr om stan, bygger Tre nytt i Söderstaden.

Tre bygger talang-hub i Söderstaden 2Med 1 500 anställda är Tre pionjär som första större arbetsgivare inom teknik och telekom i ett av Stockholms snabbast växande utvecklingsområden. Med starka värderingar och en attraktiv geografisk placering ska Tre locka stans bästa.

För Tre är möjligheten att rekrytera rätt talanger central. Därför är det ett strategiskt beslut att flytta söderut när många företag flyttar norröver. Att ha nära till jobbet är viktigt visar Universums undersökningar inom employer branding och att arbeta för företag med bra värderingar klättrar på listan över viktiga kriterier när man väljer arbetsgivare, något Tre tagit tillvara på i byggandet av sitt nya kontor.

– Vi har skapat ett hus som är en förlängning av våra starka värderingar om öppenhet och samarbete. Genom att själv välja hur man lägger upp sin dag ska varje individ, team och projekt få förutsättningar att få ut det absolut bästa av sig själva, säger Johan Johansson, vd för Tre Sverige.

Medarbetare har varit starkt involverade i skapandet av 3Huset.

Ytor och möbler för fokus och koncentration blandas med öppna mötesytor för att skapa en dynamik och en känsla av kreativitet, tillgänglighet och transparens. Utformningen ska bidra till oväntade möten som ofta leder till spännande utvecklingsprojekt.

Alla medarbetare och besökare går genom samma entré och möts av ett gemensamt café och en stor ljusgård. IT-personal, kundtjänst, ledning och alla andra medarbetare har möjlighet att själv välja var man sitter. Det skapar en känsla av gemenskap och att alla arbetar på olika sätt, men mot samma mål.

– Kontoret ger utrymme för varje medarbetare att forma sin arbetsdag själv. Vi har alltid varit drivande inom mångfald, vilket vårt nya hus återspeglar. Olikheterna gör att vi blir bättre tillsammans när vi skapar framtidens telekom, säger Johan Johansson.

Tre har en tradition av att värna ett hållbart arbetsliv för medarbetarna. Exempelvis införde Tre som första svenska bolag flexibla helgdagar redan 2014, där anställda kan välja att byta ut svenska traditionella helgdagar mot andra dagar som passar medarbetarens tro, religion eller övertygelse bättre. Det gjorde att Tre förra året prisades som Årets employer branding-företag av undersöknings- och konsultföretaget Universum. Tre har även fem år i rad kommit på topptio-placering i undersökningen Great Place To Work, vilket i år gav en plats i deras Hall of Fame.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>