Tre tilldelades önskat frekvensutrymme i 5G-auktionen
Hem Nyheter Tre tilldelades önskat frekvensutrymme i 5G-auktionen

Tre tilldelades önskat frekvensutrymme i 5G-auktionen

Publicerat av: Redaktionen

Efter PTS avslutade auktion i 3,5 GHz- och 2,3 GHz-banden står det klart att Tre blir den operatör med absolut mest spektrum per användare.

Tre tilldelades önskat frekvensutrymme i 5G-auktionen

Haval van Drumpt, vd på Tre

 – Vi är förstås mycket nöjda och glada över att vi fått tillgång till precis de frekvensband vi ville ha. Vi får nu tillgång till mer spektrum per användare än någon annan operatör, säger Haval van Drumpt, vd på Tre.

Tre vann 100 MHz i frekvensutrymmet 3400-3500 MHz. Nu fortsätter arbetet med utbyggnaden, med start i de större städerna.

– Vi har redan idag 460 siter uppe med 5G där vi täcker 15 procent av befolkningen, så vi är vana att bygga 5G och ser fram emot att äntligen få tillgång till de nya frekvensbanden, säger Haval van Drumpt, vd på Tre.

Tre räknar med att majoriteten av kunderna ska ha tillgång till 5G under 2023.

Som tidigare kommunicerats tecknade Tre i somras avtal med Ericsson för att bygga corenätet för 5G samt utökade även tidigare avtal för radionätet till att även omfatta 5G-utrustning. Tre lämnar öppet för att även ta in ytterligare leverantör för 5G-radionätet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>