Tre tips – så skyddar du din personliga data
Hem Säkerhet Tre tips – så skyddar du din personliga data

Tre tips – så skyddar du din personliga data

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen nåddes vi av nyheten att en miljard konton hos Yahoo har blivit hackade.

Hackare har lyckats ännu en gång, genom att exponera sina smutsiga handlingar till allmänheten. Precis nyligen, lades miljontals MySpace-, Tumblr- och LinkedIn-konton upp för försäljning på svarta marknaden, vilket orsakade en stor tumult på sociala medier och bland IT-säkerhetsexperter.

Cyberkriminaliteten har slagit till igen med ytterligare en jättelik dataläcka: över 200 miljoner Yahoo-konton har blivit hackade och cirkulerar nu på dark web i väntan på köpare. Försäljaren som kallar sig själv peace_of_mind erbjuder just nu en omfattande mängd inloggningsuppgifter för runt 2 000 USD. Det är ännu oklart om denna dataläcka berodde på säkerhetshål inom Yahoo eller om någon annan spårningsteknik användes för datainsamlingen.

Företrädare för företaget bekräftar att de känner till situationen och hävdar att en grupp av säkerhetsexperter arbetar aktivt med att undersöka närmare detta eventuella säkerhetshål. Även om Yahoo ännu inte har bekräftat denna läcka officiellt, har vi tillräckligt mycket fakta för att kunna säga att en läcka har inträffat.

Det verkar som om Peace_of_mind inte är ny på denna ljusskygga marknad. Denna hackare kan kopplas till försäljningar av runt en miljard hackade konton, av vilka 300 miljoner var registrerade på enbart MySpace. Hackaren förser också de potentiella köparna med dataexempel för att bekräfta att han inte bluffar. Dessutom har Peace_of_mind mycket gott rykte på den svarta marknaden, vilket bevisar hans/hennes goda intentioner.

Så, om du har ett Yahoo-konto, rekommenderar vi starkt att du byter ditt lösenord. Överlag, se till att alla dina konton är skyddade med ett starkt lösenord som består av minst åtta tecken varav åtminstone några specialtecken och siffror. Använd inte samma lösenord på flera konton, eftersom det ökar risken att även något av dem blir hackat. Du kan alltid kontrollera om ditt konto har blivit hackat på sidor som haveibeenpwned.com

Check Points chefsstrateg Tony Jarvis delar i videon med sig av tre konkreta tips på hur du kan säkra din data på nätet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00