Trend Micro inleder partnerskap med Moxa för att utveckla säkerheten inom industriell IoT
Hem Nyheter Trend Micro inleder partnerskap med Moxa för att utveckla säkerheten inom industriell IoT

Trend Micro inleder partnerskap med Moxa för att utveckla säkerheten inom industriell IoT

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro presenterar idag sitt partnerskap med Moxa Inc., ett företag inom industriell kommunikation som utvecklar lösningar inom industriell IoT.

Trend Micro inleder partnerskap med Moxa för att utveckla säkerheten inom industriell IoT 2Trend Micro och Moxa ska tillsammans utveckla toppmoderna lösningar för att skydda industriella miljöer där IoT implementeras i allt större utsträckning, exempelvis inom smart tillverkning och smart energi.

Industriell IoT erbjuder företag inom en rad olika branscher möjligheten att bli mer flexibla, effektiva och kostnadseffektiva. Säkerhetsriskerna med IIoT-applikationer fortsätter dock att växa. Osäkra enheter och nätverk kan utnyttjas för sabotage av industriell utrustning, såsom attacker via kidnappningsprogram, eller för att komma åt känslig data i företagsnätverket.

Vem som ansvarar för säkerheten för IIoT-lösningar är ofta oklart då dessa brukar kunna hamna mitt emellan avdelningarna för IT- och driftsteknik, och många företag kämpar med att säkra sina IIoT-enheter.

– Att samarbeta med branschledare likt Moxa har varit en viktig del av vår strategi under lång tid och därför är vi glada över att ingå detta samarbete, säger Johan Jarl, säkerhetsexpert hos Trend Micro. IT- och driftsteknik fortsätter att överlappa sina verksamheter och företag behöver därför stöd för att fortsätta vara skyddade under denna tid av förändringar av IT-infrastrukturen, med en konstant ökning av nya enheter som kopplas upp mot företagets nätverk.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>