Hem Säkerhet Trend Micro lanserar ny mobilsäkerhetslösning för att skydda 5G-uppkopplade nätverk och enheter

Trend Micro lanserar ny mobilsäkerhetslösning för att skydda 5G-uppkopplade nätverk och enheter

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro informerar idag om den kommande lanseringen av den mobila säkerhetslösningen Trend Micro Mobile Network Security, som kommer att erbjuda ett omfattande skydd av såväl nätverk som enheter uppkopplade mot företags privata IoT- och 5G-nätverk.

Trend Micro lanserar ny mobilsäkerhetslösning för att skydda 5G-uppkopplade nätverk och enheter 3Privata nätverk är det naturliga valet för många företag, då dessa erbjuder möjligheter till låg latens, få störningar och säkra miljöer. Företagens IT-säkerhetschefer utmanas dock ofta av en brist på kunskap inom företaget, då det är svårt att hitta personal som kan kombinera expertis inom IT-säkerhet med stärkt kompetens inom IoT och privata 5G-nätverk.

– Privata nätverk dyker allt oftare upp som en populär metod för att göra affärskritiska applikationer tillgängliga för användarna, men den komplexitet som dessa nätverk innebär gör att allvarliga säkerhetshål lätt kan uppstå, säger Johnny Krogsboll, Nordic Technical Director på Trend Micro. Vi på Trend Micro har nyttjat vår långa erfarenhet av multifunktionell cybersäkerhet då vi utvecklat Mobile Network Security, som är en heltäckande plattform för att skydda mobila nätverk och IoT-enheter.

Trend Micro Mobile Network Security består av två huvudsakliga komponenter:

Network Protection (Trend Micro Virtual Network Function Suite) erbjuder högpresterande virtualiserad nätverkssäkerhet med låg latens över 4G/5G/NB-IoT/CAT-M. Nätverksskyddet säkrar alla mobila och IoT-enheter på det privata nätverket samt all nätverkstrafik mellan datorapplikationer och olika nätverkssegment.

Endpoint Protection ger omfattande säkerhet för alla IoT-enheter som ingår i nätverket och levereras på två sätt – via ett fysiskt SIM-kort och mjukvara för Java-applets. Endpoint Protection förser med bland annat vitlistning av enheter, geoblockering, skydd av fasta program, nedstängning av mobilabonnemang, ömsesidig autentisering, skapande av TLS-nycklar vid behov, isolering av enheter, datakryptering, kryptering av blockkedjor och mycket mer.

Trend Micro Mobile Network Security förväntas bli tillgängligt under mars 2021. För fler detaljer, besök Connected Security in the 5G and IoT Era, och för ytterligare information, läs bifogat pressmeddelande på engelska.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>