Trend Micro lanserar skydd för företag som bygger i molnet

Trend Micro blir en av de första SaaS-leverantörerna som erbjuder en flexibel plattform för att säkra molntjänster på AWS Marketplace.

Trend Micro lanserar skydd för företag som bygger i molnet

Trend Micro presenterar nu sin debut på AWS Marketplace, som svar på säkerhetsbehov hos företag som bygger nätverk i molnet hos Amazon Web Services (AWS).

Och debuterar gör man med en omfattande plattform, Trend Micro Cloud One, utvecklad för att skydda molnbaserade miljöer, med tjänster designade för applikationer, nätverk, arbetsflöden, lagring, containrar och säkerhetshållning i molnet.

Många företag har idag någon form av närvaro i molnet, och rör sig allt närmare en serverlös infrastruktur och containrar. Enligt Gartner, ”implementerar allt fler företag en hybrid modell, med arbetsflöden som spänner över on-premise och infrastruktur som tjänst (IaaS), och man ser alltmer containerbaserade, serverlösa implementeringar. Dock ställer dessa dynamiska, molnautentiska applikationer unika krav på säkerhet som skiljer sig ganska mycket från de traditionella systemens.”

Trend Micros lösning speglar den pay-as-you-go-modell som AWS erbjuder, som baseras på självbetjäning, vilket gör det enklare att bygga i molnet, ända från volymförhandling till integrering av APIer. På det sättet får kunderna en flexibel och anpassningsbar säkerhet, vilket är en fördel då applikationsdesignen hela tiden utvecklas över tid, samtidigt som man kan försäkra sig om att inte behöva överbelasta företagets IT-avdelning.

‒ Att investera i lösningar som tryggar vår framtid och är flexibla och anpassade för företagets digitala transformation är viktigt, och något som kommer att gynna såväl säkerhetsteam, utvecklare och upphandlings-team, säger Johnny Krogsboll, Technical Director Nordics på Trend Micro. Vartefter den digitala omvandlingen fortsätter, ger denna lösning flexibiliteten att använda så mycket av varje tjänst som behövs, närhelst det behövs, utan att behöva hantera flera prenumerationer.

För mer information, ladda ner pressmeddelandet i sin helhet på engelska nedan.