Trend Micro lanserar XGen Endpoint Security

Från sofistikerad maskininlärning till flera lager säkerhetstekniker.

Trend Micro Incorporated lanserar nu Xgen Endpoint Security, en ny generation klientskydd. Den nya säkerhetslösningen drivs av XGens blandning av generationsöverskridande teknik för säkerhet och skydd, som applicerar rätt teknik vid rätt tillfälle. Det innebär ett mer effektivt skydd mot fler olika typer av hot.it-kanalen.se
Trend Micro blir den första etablerade säkerhetsleverantören som integrerar sofistikerad maskininlärning med flera lager av säkerhet. Genom att låta brusreducerande funktioner identifiera icke skadlig kod och kända hot, låter man teknik som application control, exploit prevention, beteendeanalys och maskininlärning mer precist identifiera okända hot utan att mängden falska träffar ökar. Den unika tillämpningen i Trend Micros maskininlärning tillåter analys av filer både innan och under tiden de körs.

– Namnet XGen valdes med omsorg för att visa på den generationsöverskridande teknik som används. Vi har använt maskininlärning i flera år men i takt med att hoten, som bland annat ransomware, blir allt mer avancerade så höjer vi nu ribban ytterligare och gör vår maskininlärning ännu mer sofistikerad till vårt utbud av säkerhetslösningar, säger Eva Chen, CEO på Trend Micro.

XGen Endpoint Security finns nu tillgänglig på marknaden som en del av Trend Micro Smart Protection Suites. Den inkluderar en rad olika klient-, mail- och web gatewaysäkerhetsfunktioner designade för att skydda användaren.

Trend Micro har utsetts till den ledande aktören i oberoende klientsäkerhetsrapport
Trend Micro Incorporated har fått högsta poäng i kategorin ”Nuvarande Erbjudande” i en rapport från Forresters “The Forrester Wave: Endpoint Security Suites, Q4 2016” i konkurrens med 15 leverantörer som utvärderats i rapporten.

Trend Micro fick högsta möjliga poäng på kriterierna ”Product Roadmap” och ”Go-To Market Strategy” och fick därmed 4,7 poäng av 5 möjliga i kategorin ”Strategy”. I rapporten går att läsa: ”Sammantaget är Trend Micros nuvarande portfolio, kombinerat med deras kort- och långsiktiga produktplaner, väldigt väl i linje med de nuvarande och (sannolikt) framtida behoven från företagsköpare”.

– Att tilldelas så höga poäng av ett väl respekterat analysföretag i en oberoende jämförelse är ett viktigt erkännande som bekräftar att vi erbjuder den klientsäkerhet som företag behöver. Även kundreferenser har beaktats och vi är stolta över att erbjuda våra kunder maximalt skydd med minimal påverkan, säger Kevin Simzer, executive vice president, försäljning, marknadsföring och affärsutveckling för Trend Micro.

Post Comment