Trend Micro medgrundare av branschallians för cybersäkerhet
Hem Säkerhet Trend Micro medgrundare av branschallians för cybersäkerhet

Trend Micro medgrundare av branschallians för cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro är en av de grundande medlemmarna av nya branschalliansen Cybersecurity Tech Accord som vill skydda företag mot cyberkriminella.

Trend Micro medgrundare av branschallians för cybersäkerhet 3Över 30 företag ingår i alliansen, bland annat Facebook, HP, Intel och Microsoft.

Cybersecurity Tech Accord är en nybildad allians av fler än 30 företag, inklusive bland annat Cisco, Facebook, HP, Intel, Microsoft, Nokia, Oracle, Siemens och Trend Micro. Alliansen har skapats på initiativ av Microsoft som i början av 2018 gick ut med att de sökte medlemmar till alliansen. Företagen i alliansen har kommit överens om att försvara alla kunder mot attacker från cyberkriminella. En av alliansens grundpelare är en önskan att göra mer för att hjälpa utvecklare och de människor och företag som använder medlemsföretagens teknik att skydda sig själva.

Trend Micro kommer att bidra till alliansen med sin expertis inom globala cyberhot och metoder att skydda sig mot dessa. Trend Micro planerar att spela en aktiv roll för att samordna information om nya hot och sårbarheter och arbeta för att motverka och minimera spridandet av skadliga program. Trend Micro kommer dessutom hjälpa de övriga medlemmarna i alliansen att identifiera eventuella sårbarheter i samband med utvecklingen av nya applikationer.

För att hjälpa sina kunder att bekämpa cyberkriminella erbjuder Trend Micro nu sina kunder ett gratis verktyg – Phish Insight.

Detta verktyg är till för att utbilda och testa företags anställdas kunskaper om e-postbedrägerier.

– Inget företag kan lösa problemen med cyberhot helt på egen hand, förklarar Johan Jarl, säkerhetsexpert på Trend Micro. Tekniska experter måste därför gå ihop för att ta itu med cyberhot från alla håll och kanter, endast tillsammans kan vi bekämpa cyberbrottslingarna.

Trend Micro har i dagarna också fått ett högt betyg av det oberoende testlabbet NSS Labs. NSS Labs, som testat Trend Micros IT-säkerhetslösningar, bekräftar för andra året i rad att Trend Micros säkerhetslösningar är effektiva verktyg mot skadliga program. Trend Micro har därför fått betyget ”Recommended” som visar på att NSS Labs rekommenderar Trend Micros IT-säkerhetslösningar.

För mer information om Trend Micros medgrundande av Cybersecurity Tech Accord och NSS Labs test, läs bifogade pressmeddelanden på engelska.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>